NavMenu

(SCG) Da li bi promenili "morsku varijatnu" letovanja za "adventure varijantu" na planinama Istočne Srbije ?

Izvor: eKapija Petak, 07.07.2006. 09:05
Komentari
Podeli

ISTOČNA SRBIJA SUVA,STARA I SVRLJIŠKE PLANINE

«adventure varijanta» (5 noći – 6 dana)

1.dan

Dolazak iz Novag Sada/Beograda oko 10,30 h. Priključenje logisticara- vodiča na parkingu ispred motela NAIS. Razgledanje grada Niša, izmedju ostalog: Tvrdjava, poseta jedinstvenom spomeniku u svetu «Ćele Kula» i Mediana, letnja rezidencija imperatora Konstantina. Ručak u čuvenom restoranu „AMERIKANAC“. Posle podne odlazak za Nišku Banju. Ko želi priključuje se u DUPLEX PARAGLAIDING, gde profesionalni letači na sedištu za suvozača bezbedno spuštaju turiste sa brda Koritnik iznad Niške Banje, gde je 2005.g. održano Svetsko prvenstvo u preciznim letovima na cilj. Ostatak grupe odlazi na BANJSKO KUPANJE u zatvorenom bazenu. Voznja do Bojaninih Voda, poznatog izletista. Večera, noćenje u planinarskom domu STUDENAC ispod litica Sokolovog Kamena.

2.dan

Doručak.PEŠAČENJE na relaciji Bojanine Vode (860 m) do Devojačkog Groba (1305 m) i nazad, ukupno oko 4 sata. Etno ručak u objektu Studenac. Odlazak za selo Sićevo, razgledanje manastira Sveta Bogorodica u Sićevačkoj Klisuri. Smeštaj u hotel Sićevo. Razgledanje Prve Jugoslovenske Likovne kolonije, osovane 1905. od strane Nadežde Petrović. Degustacija vina. Večera i noćenje u hotelu.

3.dan

Doručak. PEŠAČENJE na jedan od vrhova Svrljiških planina, GRADAC (1062 m). Za grupu koja ne želi veći napor - branje rtanjskog čaja i žalfije. Povratak i etno ručak u hotelu Sićevo. Odlazak za Pirot uz usputni obilazak manastira Staničenje i manastira Temska. Poseta etno centru pirotskih ćilima i suvenira. Večera u Pirotu u nacionalnom restoranu. Smeštaj u objektu Vrelo, ispod vrhova svrljiskih planina, odlicnim za odmor i spavanje kao „jagnjad“. Nocenje.

4.dan

Doručak. Odlazak kroz velicanstveni kanjon reke Jerme za Zvonačku Banju. Usputna poseta manastiru Sukovo. Po dolasku, kupanje u otvorenom bazenu u toploj banjskoj vodi. U povratku poseta i ručak u manastiru Poganovo (1.395.g.). Voznja do Stare Planine do vrha Babin Zub (1.757m) smeštaj, večera i noćenje u nezaboravnom planinskom ambijentu.

5.dan

Rani doručak. Pešački uspon na vrh planine Mižor (2.170m) od 12 km (tour-retour–šest sati). Ostatak grupe ide na manji uspon na Babin Zub (1.757) neposredno iznad hotela. Piknik ručak – jagnje na raznju... Polazak preko Knjaževca i Zaječara za Srebrno jezero, sa usputnom posetom nalazistu Felix Romuliana. Vecernji dolazak i smestaj u pansionima na obali jezera. Vecera od ribljih specijaliteta. Nocenje.

6. dan

Dorucak, kratka setnja i uzivanje u lepotama Srebrnog jezera sa mogucnoscu „kite-surfa“ za najhrabrije. Voznja do nalazista Vinca, sedista civilizacije i razgledanje. Zakuska. Povratak u Beograd/Novi Sad u

vecernjim satima. Kraj programa.

SPECIFIKACIJA USLUGA ARANŽMANA:

  • prevoz na navedenoj relaciji
  • noćenje,doručak,ručak,večera x 5 ( Etno, a la cart standardi ili piknik u prirodi)
  • vodička služba : 2 logisticara-vodica
  • ulaznice za sve predvidjene lokalitete
  • paraglaiding duplex, banjska kupanja x 2
  • degustacija vina, zakuska

CENA aranžmana po osobi: 265.- Eur (dinarska protivvrednost na dan uplate)

  • PROGRAM je radjen na bazi minimuma od 12 ucesnika.
  • Rok prijave 20 dana pre pocetka putovanja
  • Za prijavu i ucesce u programu neophodna osnovna kondiciona spremnost

Prijave i informacije:

PANACOMP Novi Sad, 102, Bulevar Cara Lazara • 21000 NOVI SAD • SERBIA

Telephone +381 21/466075,466076,466077 • E-mail panacomp@eunet.yu

panacomp@neobee.net; www.panacomp.co.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.