NavMenu

"Lilly" drogerije kupile fabriku DMB u Rakovici - Za otkup i pokretanje nove proizvodnje predviđeno 20 mil EUR

Izvor: Tanjug Petak, 06.07.2012. 13:09
Komentari
Podeli

Kompanija "Lilly drogerie" kupila je fabriku "DMB Rakovica" u cilju ekspanzije i unapređenja svog poslovanja, saopšteno je u petak 6. jula.

U fabrici će se, posle epohe teške industrije, obavljati sofisticirana proizvodnja parafarmaceutičkih proizvoda mnogo pogodnija za urbanu i gusto naseljenu sredinu.

Ukupna vrednost investicija za kompletan projekat "DMB Rakovica" iznosi 20 mil EUR, što, osim vrednosti po kojoj je kupljena fabrika, obuhvata i planirana ulaganja u opremu i saniranje objekata koje se planira u narednih nekoliko godina.

U skladu sa razvojem poslovanja, kupovina fabričkog kompleksa poput "DMB Rakovice" predstavlja logičan pravac napredovanja koji će dodatno omogućiti i usavremeniti proizvodnju pomoćnih lekovitih sredstva i dijetetskih preparata.

Industrijski basen u Rakovici ponovo će važiti za produktivno privredno područje, koje svojim radom neće zagađivati životnu sredinu i narušavati život građana emisijom štetnih gasova, s obzirom da je u okviru plana o rekonstrukciji fabričkog kompleksa na prvom mestu ispunjenje svih ekoloških standarda, navedeno je u saopštenju.



Od 2006. godine, potrošačima su u okviru "Lilly drogerie" postale dostupne i "Lilly apoteke", sa veoma sirokim asortimanom lekova, medicinskih sredstava i medicinske kozmetike, a od nedavno se u njima mogu pronaći i galenski lekovi proizvedeni u "Lili" galenskoj laboratoriji.

Kako se dodaje, ukupan broj "Lilly" drogerija se popeo na 123, dok je među njima 112 onih u čijem sastavu se nalaze i apoteke. "Lili drogerije" zapošljavaju 1.800 ljudi i rade po standardima ISO kvaliteta.

Kompanija je pre tri godine donela odluku o ulasku u zemlje u regionu, pa je tako i zakoračila i na bugarsko tržište, trenutno radi 17 maloprodajnih objekata, a planirano je otvaranje jos četiri do kraja 2012. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.