Izvor: eKapija | Sreda, 05.07.2006.| 14:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Misija UNIDO ITPO na promociji srpskih preduzeća i poslovnoj saradnji preduzeća iz Italije i Srbije

U toku je realizacija projekta «Jačanje kapaciteta Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva», koji finansiraju Ministarstvo spoljnih poslova Italije, Region Lacio i Provincija Bolonja, a implementira UNIDO (Agencija Ujedinjenih Nacija za Industrijski Razvoj) ITPO Italija, Kancelarija u Srbiji.

Pored osnovnih ciljeva, projekat takođe ima za cilj povezivanje između italijanskih i srpskih preduzeća, jačanje industrijskih potencijala na lokalnom nivou i bolju integraciju srpske privrede na međunarodnom nivou, sa posebnim akcentom na proces internacionalizacije lokalnih preduzeća, kao i na što veću podršku stranim investitorima koji su zainteresovani za saradnju na polju industrije i inovativne tehnologije.

Za preduzeća koja dostave popunjen obrazac o profilu kompanije, koji se može dobiti u konatktu sa UNIDO ITPO , otvara se mogućnost učestvovanja na direktnim poslovnim susretima između srpskih i italijanskih preduzeća, koji će se održati u Italiji, u cilju pronalaženja adekvatnih poslovnih partnera iz Italije prema profilu kompanije iz Srbije.

U cilju uspostavljanja saradnje između italijanskih i srpskih preduzeća, UNIDO ITPO će uskoro vršiti selekciju između 15 i 30 srpskih preduzeća za učestvovanje na poslovnim susretima u Bolonji i Rimu u oktobru 2006. Ova manifestacija pružiće priliku preduzećima da eventualno zaključe sporazume o saradnji i razmeni iskustva sa italijanskim preduzećima. Troškove prevoza i smeštaja snosiće UNIDO ITPO.

Preduzeća koja dostignu do sledeće faze predstavljanja kompanije, ulaze u svetsku bazu podataka UNIDO-a, i na taj način se otvara mogućnost za pronalaženje partnera za saradnju na svetskom nivou.

Kontakti :

UNIDO ITPO (Investment and Technology Promotion Office), Italy

Support Unit in Serbia and Montenegro

Belgrade

Ian Mihajlovic, Programme Officer

Tel: +381 11 2184-059

Fax: +381 11 630-054

www.unido.it

Više detalja pogledajte i u PDF fajlu :


klikni za PDF fajl
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.