Izvor: eKapija | Petak, 06.07.2012.| 08:44
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vodič za turiste na mobilnom telefonu - I Novi Sad dobio "City guide" aplikaciju

Turistička organizacija Novog Sada, u saradnji sa kompanijom "Tehnicom Computers", neposredno pred održavanje "Exit" festivala svojim gostima pružila je mogućnost korišćenja mobilne aplikacije grada.

"Novi Sad City Guide" Android aplikacija prava je stvar za sve one koji žele da sve informacije o ovom gradu imaju na svom mobilnom telefonu.

- "City guide" aplikacija sadrži sve relevatne informacije o Novom Sadu, počev od toga kako doći do Novog Sada, gde odsesti, šta posetiti, kojim prevozom se kretati gradom, koju hranu probati, kao i sve servisne informacije. Posebno važno za turiste je da aplikacija nudi mapu grada, sa tačno lociranim važnim objektima. Svi sadržaji su unapred integrisani u aplikaciju, tako da za njeno korišćenje nije potrebna aktivna internet konekcija. Aplikacija je urađena dvojezično: na engleskom i srpskom jeziku - saopštio je "Tehnicom Computers".

Aplikacija "Novi Sad City Guide" može se preuzeti sa "Google play store/Android marketa" preko telefona ili direktno.

Do saradnje Turističke organizacije Novog Sada i "Tehnicom Computers"-a došlo je na Beogradskom sajmu turizma početkom ove godine, kada su razmenjene informacije o neophodnosti ovakve vrste predstavljanja Novog Sada turistima.

"Tehnicom Computers" nudi rešenja izgradnje informaciono komunikacione infrastrukture preduzeća. U segmentu izrade aplikacija za pametne telefone u poslednjih godinu dana uradila je više od 30 mobilnih aplikacija, kako za kompanije, tako i za medijske kuće, radio stanice, banke, kao i turističke organizacije. Osim mobilnih i web aplikacija svoj portfolio je obogatila i izradom aplikacija za pametne televizore.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.