NavMenu

Otvoren peti azil za pse u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 03.07.2012. 17:55
Komentari
Podeli



Prihvatilište za napuštene pse u Zemunu počelo je rad u punom kapacitetu otvaranjem sva četiri objekta za smeštaj pasa. Tako je Beograd dobio peti i najveći azil za pse, čiji kapacitet omogućava prijem 1.246 odraslih pasa.

Prema rečima Bratislava Stankovića, direktora "Veterine Beograd", u prihvatilištu, koje je smešteno u okviru stare farme PIK "Zemun", prvi put je otvoren i poseban deo za smeštaj 40 štenaca. Standardi nalažu da štenci moraju biti izolovani od odraslih pasa radi njihove bezbednosti i posebnog tretmana koji im je neophodan.

Vladimir Terzin, pomoćnik gradskog sekretara za komunalne i stambene poslove, precizirao je da je najveći azil u Beogradu urađen u skladu sa evropskim standardima, Zakonom o dobrobiti životinja i Pravilniku o prihvatilištima.

– Grad je u poslednjih nekoliko godina uložio velike napore i sredstva da se osposobi rad "Veterine Beograd" i da se ona tehnički, tehnološki i stručno pripremi za sve izazove Strategije za rešavanje problema napuštenih životinja. Ona podrazumeva da se napušteni psi hvataju, čipuju, sterilišu i vraćaju na mesto odakle su uzeti, tačnije u azilima provode 30 dana, odakle se vraćaju samo oni koje nisu agresivni. Takva strategija daje rezultate, a broj napuštenih pasa i incidenata znatno je smanjen, ovih potonjih za više od 30 odsto – kazao je Terzin, podsećajući još jednom da je odgovorno vlasništvo ključ rešenja problema napuštenih pasa.

Povodom početka rada ovog prihvatilišta, najveći regionalni internet-portal www.zivotinje.rs poklonio je hiljadu obroka za napuštene pse koji su smešteni u njemu. Akcijom "1 lajk = 1 obrok", ovaj internet-portal želeo je da utiče na podizanje svesti o problemu napuštenih pasa i potrebi njihovog zbrinjavanja, kao i da posetiocima sajta pruži mogućnost da na vrlo jednostavan način i sami daju doprinos boljem životu pasa. Jedan obrok (300 grama suve hrane) za pse u azilima obezbedio je svaki ulazak na fejsbuk stranicu portala www.zivotinje.rs, kao i svaka onlajn kupovina na ovom portalu čiji je iznos bio veći od 500 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.