NavMenu

Presa za perforaciju lima otvara nova vrata požeškom preduzeću "Perform"

Izvor: eKapija Utorak, 26.06.2012. 13:06
Komentari
Podeli

Požeška kompanija "Perfom" danas je jedno od tehnološki i kadrovski najopremljenijih preduzeća u sektoru proizvodnje i prerade perforiranih limova, kako u Srbiji tako i u regionu.

Ovo porodično preduzeće sa višedecenijskim iskustvom u proizvodnji i prodaji perforiranih i orebrenih limova i srodnih proizvoda, nedavno je u svoj proizvodni program uvrstilo još jednu novu mašinu.

To je presa za perforaciju lima do 13 mm debljine, CMC, nemačke proizvodnje.

- Nadamo se da će nam ona otvoriti mogućnosti za izradu novih proizvoda, pre svega za perforacije na debljim limovima, za procesnu industriju sita itd. – kaže u razgovoru za "eKapiju" Miloš Janković iz "Perfoma".

Kako kaže naš sagovornik, bila je ovo investicija vredna 13-14 miliona dinara.

- Ova napredna tehnologija modernizuje postojeći kapacitet i otvara nove mogućnosti da se postojeća proizvodnja proširi. Među zainteresovanima za nju vidim već postojeće kupce - procesne industrije, proizvođače mašina, mašinogradnju, praktično sve korisnike perforiranih limova, a to je široko polje. Praktično ne postoji neki deo industrije koji ne koristi proizvod od perforiranog lima, kao što su gazišta, sita...

Fokus "Perfoma" je i na izvozu u Nemačku, Skandinaviju, Englesku... Već izvoze u Holandiju, Švajcarsku, Englesku, Sloveniju, kao i zemlje u okruženju. Tako izvoze i u sve zemlje članice CEFTA.

Mašina koju nam pokazuje Janković će biti specifična, budući da je rađena namenski za rudnike, i ima tehničke mogućnosti prilagođene našim potrebama, a takvih mašina nema na teritoriji bivše Jugoslavije.

Kada su planovi za naredni period u pitanju, naš sagovornik kaže:

- Mi se nadamo i nekim novim procesnim mašinama, budući da smo do sada praktično svake godine modernizovali proizvodnog programa.

Koreni delatnosti i razvoja "Perfoma" i datiraju od 1942. godine kada je Miloš R. Janković kao mlad i vešt majstor otvorio kovačko - kolarsku radnju i započeo sada već višedecenijsku porodičnu praksu i tradiciju obrade metala i limova. Sa višegodišnjim iskustvom, 1981. godine Marija i Janko Janković zajedno sa Milošem započinju proizvodnju perforiranih limova i srodnih proizvoda.

Od osnivanja pa do danas, "Perfom" je svoj razvoj zasnovao na osnovnim načelima zdrave porodice i međuljudskih odnosa uz uvažavanje svih zaposlenih kao saradnika na istom zadatku. Spojili su najsavremenije tehnologije i najbolje iz majstorske tradicije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.