Izvor: VIP Fond | Četvrtak, 29.06.2006.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izvršno veće Vojvodine zvanično podržalo saradnju sa ENTRANSE programom, novi poslovni inkubatori u Zrenjanjinu, Subotici i Novom Sadu

Izvršno veće AP Vojvodine zvanično je podržalo saradnju sa ENTRANSE programom, čime je naglašen značaj podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u AP Vojvodini. Pokrajinski sekretarijat za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva potpisali su Memorandum o razumevanju i saradnji. Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP Fond je takođe potpisao Memorandum o saradnji sa Republičkom agencijom jer će direktno, kao suosnivač poslovnih inkubatora u Vojvodini, biti zadužen za realizaciju saradnje sa ENTRANSE programom.

Sve tri strane, učesnice u Memorandumu, sarađivaće na razvoju malih i srednjih preduzeća i privatnog sektora, a posebno na razvoju poslovnih inkubatora čime će se implementirati ENTRANSE Program, ali i Program privrednog razvoja AP Vojvodine. Jedan od najvažnijih projekata PPR-a je razvoj poslovnih inkubatora, koji su se pokazali kao efikasan model razvoja preduzetništva u zemljama u tranziciji. Memorandumom su definisani prioriteti saradnje, razmena iskustava i uzajamna tehnička podrška.

U prostorijama Izvršnog veća AP Vojvodine, Memorandum su potpisali Ištvan Pastor , pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća i Mirjana Jovanović, direktorka Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Pošto je Fond za podršku investicija u Vojvodini- VIP Fond zadužen za implementaciju projekta osnivanja poslovnih inkubatora u Zrenjanjinu, Subotici i Novom Sadu, potpisan je još jedan Memorandum, na osnovu koga će VIP Fond direktno biti zadužen za realizaciju saradnje u okviru ENTRANSE Programa. U ime VIP Fond-a, Memorandum je potpisao Branislav Bugarski , v.d direktor.

"ENTRANSE" je Nacionalni program razvoja sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP), na osnovu koga se uspostavljaju biznis inkubatori, trening programi za započinjanje biznisa i institucionalna izgradnja za podršku MSPP. Nacionalni partneri ENTRANSE Programa su Ministarstvo privrede Republike Srbije i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, a međunarodni partner za implementaciju je SINTEF - norveška fondacija za naučno i industrijsko istraživanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.