NavMenu

Izvršno veće Vojvodine zvanično podržalo saradnju sa ENTRANSE programom, novi poslovni inkubatori u Zrenjanjinu, Subotici i Novom Sadu

Izvor: VIP Fond Četvrtak, 29.06.2006. 12:12
Komentari
Podeli

Izvršno veće AP Vojvodine zvanično je podržalo saradnju sa ENTRANSE programom, čime je naglašen značaj podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u AP Vojvodini. Pokrajinski sekretarijat za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva potpisali su Memorandum o razumevanju i saradnji. Fond za podršku investicija u Vojvodini - VIP Fond je takođe potpisao Memorandum o saradnji sa Republičkom agencijom jer će direktno, kao suosnivač poslovnih inkubatora u Vojvodini, biti zadužen za realizaciju saradnje sa ENTRANSE programom.

Sve tri strane, učesnice u Memorandumu, sarađivaće na razvoju malih i srednjih preduzeća i privatnog sektora, a posebno na razvoju poslovnih inkubatora čime će se implementirati ENTRANSE Program, ali i Program privrednog razvoja AP Vojvodine. Jedan od najvažnijih projekata PPR-a je razvoj poslovnih inkubatora, koji su se pokazali kao efikasan model razvoja preduzetništva u zemljama u tranziciji. Memorandumom su definisani prioriteti saradnje, razmena iskustava i uzajamna tehnička podrška.

U prostorijama Izvršnog veća AP Vojvodine, Memorandum su potpisali Ištvan Pastor , pokrajinski sekretar za privatizaciju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća i Mirjana Jovanović, direktorka Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Pošto je Fond za podršku investicija u Vojvodini- VIP Fond zadužen za implementaciju projekta osnivanja poslovnih inkubatora u Zrenjanjinu, Subotici i Novom Sadu, potpisan je još jedan Memorandum, na osnovu koga će VIP Fond direktno biti zadužen za realizaciju saradnje u okviru ENTRANSE Programa. U ime VIP Fond-a, Memorandum je potpisao Branislav Bugarski , v.d direktor.

"ENTRANSE" je Nacionalni program razvoja sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva (MSPP), na osnovu koga se uspostavljaju biznis inkubatori, trening programi za započinjanje biznisa i institucionalna izgradnja za podršku MSPP. Nacionalni partneri ENTRANSE Programa su Ministarstvo privrede Republike Srbije i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, a međunarodni partner za implementaciju je SINTEF - norveška fondacija za naučno i industrijsko istraživanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.