NavMenu

"Zastava vozila" sarađuju sa Mašinskim fakultetom iz Istočnog Sarajeva

Izvor: šumadija press Petak, 15.06.2012. 11:06
Komentari
Podeli

Grupa "Zastava vozila" i Mašinski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu potpisali su ugovor o naučnoistraživačkoj i poslovno-tehničkoj saradnji, a postoji mogućnost i uspostavljanja saradnje sa ostalim tehničkim fakultetima ovog univerziteta, kojih ima pet.

Kako kaže Slavoljub Đurđević, direktor Ogranka kvaliteta u grupi "Zastava vozila" u planu je i konkretna saradnja na povezivanju malih firmi koje su ostale u problemima posle raspada "Energoinvesta", velikog poslovnog sistema, sa zainteresovanim partnerima iz više evropskih zemalja, pri čemu bi uloga "Zastave vozila" bila izuzetno značajna.

- Od naših poslovnih partnera iz Italije, Francuske i Nemačke, na primer, imamo zahteva da budemo veza, jer imamo neophodne sporazume o privrednoj saradnji sa Rusijom i Turskom. Posebno su dobri uslovi za saradnju sa Šumarskim fakultetom u Vlasenici, s obzirom na to da Bosna i Hercegovina ima razvijenu drvnoprerađivačku industriju, a postoji i potreba za proizvodnjom mašina za tu privrednu granu – objašnjava Đurđević.

On ističe da su konsalting usluge glavni posao Ogranka kvaliteta grupe "Zastava vozila" i da on poseduje sertifikate koji mu omogućavaju da rade za bilo koju svetsku sertifikacionu agenciju. To su opšti standard, zatim 14001 za ekologiju, 18001 za zaštitu na radu i HACCP, dok je, za sada, osnovno tržište domaće, a sve izraženija je i saradnja sa privredom država u okruženju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.