NavMenu

"Huawei" i "ComTrade" zajedno nastupaju na srpskom tržištu

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.06.2012. 16:52
Komentari
Podeli

"Huawei Demo Truck", koji je svoju posetu Beogradu započeo 12. i 13. juna ispred Belexpocentra, dan kasnije, 14. juna, stigao je u "ComTrade" tehnološki centar. U unutrašnjosti ovog inovativnog kamiona posetioci su mogli da prate demonstraciju informatičkih i telekomunikacionih infrastruktura prvenstveno namenjenim malim, srednjim i velikim preduzećima i poslovnim sistemima, saopštila je kompanija "ComTrade".

Rešenja "Huawei" kompanije predstavljena su u okviru pet segmenata: klaud računarstvo – koji omogućavaju stvaranje privatnih sistema za onlajn skladištenje datoteka sa visokim stepenom sigurnosti, "telepresence" - sistem koji kreira mogućnost komunikacije licem u lice kojom se ljudi iz različitih kancelarija i gradova širom sveta sastaju u virtuelnom prostoru koristeći moć mreže, objedinjeni sistem interaktivne komunikacije, rešenja namenjena mrežnoj infrastrukturi, pre svega namenjena državnim sistemima, a predstavljena su i specifična rešenja za vertikalne industrije.

Kompanija "Huawei" je u saradnji sa "ComTrade" grupom uspešno završila projekat mrežne infrastrukture za Ministarstvo zdravlja.

Kako je saopštio "ComTrade", ova poseta ima višestruki značaj, pošto je "Huawei" jedna od najznačajnijih kompanija na polju cloud computinga, video komunikacije i "zelenih" data centara.

- "ComTrade" je jedini regionalni partner koji je u sopstvenoj organizaciji učestvovao u promociji "Huawei Demo Truck" ture, što jasno ukazuje na ugled koji najveća regionalna IT kompanija uživa u očima globalnih partnera. Kako saradnja sa sistemskim integratorima i plasman rešenja za javni sektor i privredu spadaju u prioritete za "Huawei" u Srbiji, logično je očekivati da će saradnja ostvarena u toku ove posete ubuduće rezultirati proširenjem zajedničkog nastupa na lokalnom tržištu - navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.