NavMenu

Restoran "Skadarlijski boem" ostao bez letnje bašte

Izvor: eKapija Utorak, 12.06.2012. 19:31
Komentari
Podeli

Renomirani restoran u srcu boemske četvrti prestonice, "Skadarlijski boem", jedini je ugostiteljski objekat u Skadarliji koji će ove sezone goste dočekati bez letnje bašte. Naime, komunalna inspekcija Opštine Stari grad srušila je letnju baštu ovog restorana, jer susedi nisu potpisali saglasnost za njeno dalje funkcionisanje.

- Bašta je radila pune tri godine, i do tada nikome nije smetala. Smeštena ispred kuće čuvenog pesnika Đure Jakšića, ugostila je brojne posetioce iz zemlje i inostranstva. Međutim, zbog nerazumevanja komšiluka, bašta je nedavno srušena. Sve naše žalbe na tu odluku su odbijene, bez obzira što "Skadarlijski boem" ima unapred ugovorene posete gostiju iz Slovenije, čitave Evrope i Amerike – otkriva poznati beogradski ugostitelj Miško Lekić, menadžer ovog restorana.

Da podsetimo, grad Beograd dodelio je "Skadarlijskom boemu" priznanje za učešće u projektu "Kolektivno venčanje", a ovaj restoran bio je i glavni organizator prijema 600 učesnika OEBS-a. Takođe, od strane SACEN Internationala, "Skadarlijski boem" izabran je za "Kuću gostoljublja", kao objekat od posebnog značaja.

- Zamišljeno je da se svi domaći i inostrani partneri iz sveta turizma i ugostiteljstva okupljaju u ovom hramu gostoljublja, gde bi se održavali različiti tematski susreti, čime bi se unapredila ugostiteljska ponuda glavnog grada – istakao je predsednik SACEN Internationala Dragan Gligorijević, pozivajući na kolegijalnost u odbrani ove male bašte sa osam stolova, koja svojim gostima prenosi duh starih, boemskih vremena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.