NavMenu

Alpine će ipak graditi asfaltnu bazu u Beški

Izvor: Dnevnik Utorak, 18.01.2005. 12:00
Komentari
Podeli

Izgradnja asfaltne baze u Beški,  koju gradi „Alpine” biće nastavljena polovinom januara 2005. Iz ove firme su pojasnili da, ukoliko baza radi u okviru propisa, ne može biti „direktan izazivač kancerogenih i drugih bolesti” kako je tvrdio Ekološki pokret u Beški i zbog čije je prijave gradnja bila privremeno zaustavljena.

Za otpočinjanje radova „Alpine” je imala samo Akt o urbanističkim uslovima, koje je izdalo Odeljenje za urbanizam, komunalno – stambene poslove i zaštitu životne sredine SO Inđija, ali ne i prethodnu analizu uticaja na zaštitu životne sredine, koja bi bliže definisala izgradnju objekata sa specifičnom tehnologijom proizvodnje, koja može da ugrozi životnu sredinu.

U toku je izrada detaljne analize uticaja na koju je investitore obavezao Pokrajinski sekretarijat za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, te je preduzeće „Alpine” ipak dobilo saglasnost na prethodnu analizu uticaja mobilnog postrojenja za proizvodnju asfaltnih mešavina na životnu sredinu.

Pored detaljne analize, pre nego što baza bude puštena u rad, uradiće se petodnevna merenja aerozagađenja u samoj bazi i u naseljenom mestu, a nakon toga investitor je dužan da sprovodi sistematska merenja imisije, nivoa buke i da se atmosferske vode preko separatora masnoća i taložnika odvode do kanala uz lokalni put.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.