NavMenu

Kontinuirano ulaganje u razvoj završnih građevinskih materijala - Beogradski "Ilgrad" planira širenje proizvodnih kapaciteta

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.05.2012. 16:11
Komentari
Podeli

Beogradsko preduzeće "Ilgrad" više od 15 godina bavi se proizvodnjom materijala za završne radove u građevinarstvu – lepkova fasadnih maltera i glet-masa.

Tokom poslovanja od 1995. godine izdvojilo se nekoliko proizvoda koji su po svom kvalitetu i proizvedenoj količini (u 2011. godini to je oko 11.000 tona) postali prepoznatljivi na tržištu: STYROKOL – lepak za lepljenje stiropora, FLEXYKOL – fleksibilni lepak za stiropor i kamenu vunu visokog kvaliteta namenjen za armiranje staklene mrežice kod DEMIT – fasada , KERANIT standard i KERANIT plus - lepkovi za klasičnu keramiku i MEGRAKOL – lepak za tešku keramiku, mozaik-pločice, prirodni i veštački kamen. Novi proizvod iz palete lepkova za kamen KAMENIT je debeloslojni malter za ugradnju kamena, koji nalazi primenu posebno kod ugradnje mermera i granita, kao i kamena sa slabo profilisanim naličjem.

Proizvodi preduzeća "Ilgrad" ugrađeni su u veliki broj značajnih objekata: Beogradskoj Areni, Zgradi Specijalnog Suda , TC "Milenijum", TC "Tuš", hotelu "Holliday Inn", marketima "Maxi" i "Delhaize", velikom broj stambenih objekata na Novom Beogradu, naselju Kamendin u Zemun polju, Distributivnom centar "Milšped" Krnješevci, nekoliko stambenih blokova u Novom Sadu, Osnovnim školama u Stepojevcu Bežaniji, Zemun Polju i na Altini kao i u velikom broju individualnih stambenih objekata širom Srbije. Oko 30 % naše proizvodnje ovog preduzeća prodato je u Crnoj Gori , Hrvatskoj i na Kosovu i Metohiji.

Svi proizvodi, poseduju Atest IMS – Instituta za materijale, a firma već pet godina posluje po standardu ISO 9001 : 2000, koji je resertifikovan za ISO 9001:2008.

- Posedujemo i verifikaciju kvaliteta lepkova za keramiku po standardu EN 12004 za KERANIT plus - klase C1 T – sive boje i za MEGRAKOL - klase C2 TE – bele boje , koji su za sada kao takvi ugrađeni u objekat Zavala investitora "Mirax" u Budvi, novi stambeni blok 29a u Novom Beogradu, hotel "Holliday Inn" u Beogradu, Hotel K na Studentskom Trgu u Beogradu, zgradu Distributivnog Centa Telekom, delove Hrama Svetog Save i više rezidencijalnih privatnih objekata - kaže u razgovoru za "eKapiju" Zoran Ilinčić, direktor Ilgrada".

- Krajem 2011. otpočeli smo proizvodnju akrilnih završnih maltera za sada u paleti od 64 boje kao i program kulir – maltera i grundova, a u daljem planu je proširivanje palete boja na tonove koji su visokorezistentni na UV zrake i kao takvi znatno dugotrajniji od klasičnih. Takođe smo na ovogodišnjem Sajmu građevinarstva prezentovali i fasadni stiropor sa našem brendu, pa očekujemo da ćemo sa navedenim proizvodima kompletirati naš termo – izolacioni sistem i kao takav ga kompletno ponuditi na tržištu u sledećoj građeviskoj sezoni.

Posebno priznanje poslovanju Preduzeća "Ilgrad", prema rečima Ilinčića, predstavlja saradnja sa inostranim partnerom – firmom "Schwepa GmbH ".

- Prepoznavši kvalitet naših proizvoda i celokupnu organizaciju našeg preduzeća, nemačka kompanija "Schwarzwälder Edelputzwerk GmbH" ( SCHWEPA ) je 2009. godine potpisala sa "Ilgradom" Ugovor o proizvodnji njihove robne marke za potrebe njihovih kupaca na CEFTA tržištu. Od početka ove godine paleta "Schwepa" praškastih proizvoda je u ponudi i na tržištu Srbije.

Ilinčić očekuje da u sledećem periodu visok kvaltet proizvoda koji "Schwepa" nudi pronađe svoje mesto i na našem tržištu, s obzirom na to da na tržištu Nemačke "Schwepa" ima oko 12 % udela na tržištu lepkova, prvenstveno namenjenih za ugradnju termoizolacionih sistema.

"Schwepa" i "Ilgrad" zajedno su nastupili i na ovogodišnjem sajmu građevine u Beogradu.

- Uz dalje povećanje obima proizvodnje, preduzeće "Ilgrad" će u sledećem periodu raditi i na daljoj certifikaciji svojih proizvoda , prvenstveno u smislu zadovoljenja propisa EU ( CE znak ), kao i na proširenju proizvodnih kapaciteta - ističe Ilinčić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.