NavMenu

Romanija se pridružila Zlatiboru, Srbiji i Lovćenu - Kongresni centar na najpopularnijoj srpskoj planini u junu prima prve goste

Izvor: eKapija Četvrtak, 31.05.2012. 15:58
Komentari
Podeli

Kongresni centar "Romanija"Kongresni centar "Romanija"

Studentsko odmaralište na Zlatiboru u junu će i zvanično otvoriti vrata kongresnog centra "Romanija". Iako je objekat svečajno otvoren 22. aprila, posle svih dozvola i procedura prvi gosti stižu sledećeg meseca, kaže za "eKapiju" Rade Dabetić, direktor Studentskih odmarališta i oporavilišta Srbije.

Luksuzni objekat površine 3.300 kvadrata, smešten u kompleksu Ustanove studentskog odmarališta "Ratko Mitrović", ima dve kongresne sale od 240 i 306 mesta, 47 soba sa 83 ležaja, šank - bar i veliku terasu s pogledom na borovu šumu.

Uređene su jednokrevetne i dvokrevetne sobe, sa kupatilima, hodnikom, radnim prostorom i balkonima.

Kako je rečeno prilikom otvaranja, Ministarstvo obrazovanja je u ovaj objekat investiralo 230 miliona dinara.

Šank-barŠank-bar

U izgradnji je učestvovala firma "Akord Inženjering", a u opremanju objekta "Gaj inženjering".

Gradnja kongresnog centra je počela 1998. godine, ali su radovi prekinuti već sledeće godine.

Izgradnja je nastavljena tek 2009. godine kada je u okviru Nacionalnog investicionog plana, a u saradnji sa lokalnom samoupravom i Ministarstvom prosvete, obezbeđeno 70 miliona dinara za završetak objekta.

- U okviru naših objekata na Zlatiboru nisu postojale adekvatne sale za sastanke, kongrese, skupove, tako da smo novim objektom zaokružili ponudu. Centar će prevashodno služiti obrazovnim i naučnim skupovima, seminarima i naučnim raspravama, a pretenduje da postane glavni centar studentskih konferencija. Osim toga, u periodu kada kompleks ne budu koristile univerzitetske ustanove ponudićemo ga komercijalnim korisnicima – navodi Dabetić.

Jedna od salaJedna od sala

Ustanovu studentskih odmarališta Beograd P. J. Ratko Mitrović na Zlatiboru čini skup vila sa centralnom recepcijom, restoranom sa četiri zvezdice, sportskim centrom za male sportove (tenis, košarka, odbojka, fudbal) i teretanom.

Usluge smeštaja pružaju se u vilama "Lovćen", "Srbija","Zlatibor". U okviru ovih vila, ustanova raspolaže sa 281 ležajem, od čega 165 ležajeva u 41 apartmanu i 116 ležajeva u 62 sobe. Odmaralište je smešteno u borovoj šumi, iznad sportskog centra i pruža izuzetne uslove za aktivan odmor u prirodi.

Novim sadžajima i razvojem kongresnog turizma objekat će doprineti i povećanju posećenosti i popularizaciji Zlatibora i Čajetine.

M.K.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.