NavMenu

Beogradski "Mikser" festival počinje 25. maja

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.05.2012. 15:30
Komentari
Podeli

U petak, 25. maja u 12 časova simbolično se otvaraju kapije "Mikser" festivala, a 2.500 učesnika "okupiraće" Savamalu i pretvoriti je u kretaivnu laboratoriju tokom devet festivalskih dana. Muzički program će paralelno otvoriti na dve lokacije AKUD "Ivo Lola Ribar" paganskim plesom "Natama", koji će nastupiti na platou ispod Brankovog mosta od 22:30, i Anja Đorđević, sa programom specijalno pripremljenim za ovu priliku romantičnog naziva "Šlageri sa šlagom" od 22 časa na "Mikser Tuborg" bini (Stovarište, Mostarska 5). Prvog vikenda posetioci će moći da uživaju u brojnim muzičkim izvođačima. U petak nastupaju i Inje, pariski DJ "I:Cube" i DJ Brka, a u subotu francuski elektro-pop sastav "Juno", beogradski dark vejv bend "Kill Me Laser", iz Barselone dolazi "Undo", di-džej i producent, poznat po raznovrsnom muzičkom eksperimentisanju, a tu je i domaća DJ podrška – Flip.

Na ovogodišnjem "Mikseru" muzički program će biti zastupljen na više lokacija: "Mikser Tuborg Stage" (Stovarište, Mostarska 5), "Mikser House Stage" (Karađorđeva 46), "Dis-patch: Tri-trećine" (dvorište u Mostarskoj), "Garage fire!" sa tvrdim gitarskim zvukom (dvorište u Mostarskoj), "Converse Parobrod bina", na kojoj će biti zastupljeni aktuelni domaći izvođači (parobrod "Župa", savsko priobalje), "Red Bull corner" za koji je ekipa iz "Jungle Tribe-a" osmislila žanrovski raznovrstan program, a festivalskim sadržajima će se priključiti i programi koje organizuju savamalski klubovi: "Mladost", koji proslavlja dve godine postojanja uz vikend DJ maraton, "Čorba kafe", koji će se pobrinuti za kvalitetan rok zvuk, "Krug" koji će povodom svečanog otvaranja u četvrtak, petak i subotu pripremiti izvrstan elektro muzički program, kao i klubovi "Apartman", "Brankow" i drugi.

Izložbene postavke na "Mikser festivalu" u zgradi Beogradske zadruge ("Brisani prostor", "Najlepša zgrada", "The good, the bad and the overhead") i hotelu Bristol (izložbe industrijskog dizajna "Ghost project" i "Young Balkan Designers"), otvorene su svakog dana od 12 do 23 časa (osim 25. maja, kada će se zgrada Beogradske zadruge za posetioce biti dostupna nakon svečanog otvaranja od 22 časa), dok će "Mikser Expo Highlights" u "Mikser Hausu" biti otvoren od 25. do 30. maja, radnim danima od 17 do 22 časa, a vikendom od podneva do ponoći. Svi ostali sadržaji su dostupni posetiocima svakog dana od 12 sati do ponoći.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda tokom oba festivalska vikenda biće organizovane ture razgledanja Savamale, sa početkom u 19 časova. "Mikser tramvaj zvani Beograd" polazi sa okretnice "dvojke". Biće realizovane i ture razgledanja Savamale i Beograda turističkim autobusima "Laste" (25, 26 i 27. maja, kao i 31.5. i 1.6.), a polasci su u 19, 20:15 i 21:15.

Svi sadržaji "Mikser" festivala su besplatni za posetioce. Festival se odvija širom Savamale od 25. maja do 2. juna.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.