NavMenu

"Uniqa osiguranje" u 2011. imalo rast premije od 10%

Izvor: eKapija Utorak, 15.05.2012. 15:27
Komentari
Podeli

Gordana Bukumirić i Franc VajlerGordana Bukumirić i Franc Vajler

"Uniqa osiguranje" zabeležilo je u prošloj godini u Srbiji rast premije životnog i neživotnog osiguranja od 10,2% u odnosu 2010. godinu, a u prvom kvartalu ove godine taj rast je bio oko 14% u odnosu na isti period prošle godine, izjavio je danas predsednik izvršnog odbora "Uniqa osiguranje" Srbija Franc Vajler.

Premija životnog osiguranja u 2011. godini porasla je za 14,5% i iznosi 803 miliona dinara, a neživotnog osiguranja za 9,1%, na oko tri milijarde dinara, dodao je Vajler na konferenciji za novinare i naglasio da je Uniqa time zauzela četvrtu poziciju na tržištu životnog i neživotnog osiguranja u Srbiji.

"Uniqa" životno osiguranje je u 2011. imalo rast tržišnog udela od 0,5% na oko 8%, a zabeležen je i rast udela na tržištu neživotnog osiguranja od 0,5%, na 6,3 %.

"Uniqa" je u našoj zemlji u 2011. godini imala ukupna rast tržišnog učešća za 0,5% i to učešće trenutno iznosi 6,6%, jer je prošle godine u Srbiji investirala 3 mil EUR, što je osnova za dalji rast.

Trenutno postoje značajne mogućenosti za širenje poslovanja te osiguravajuće kuće u centralnoj i istočnoj Evropi, s obzirom da je "Uniqa" grupacija u prošloj godini pridobila oko 600.000 novih klijenata, a većina njih je iz tog dela Evrope, kazao je Vajler i dodao da u Srbiji nije dovoljno razvijeno tržište životnog osiguranja.

On je najavio da ta osiguravajuća kuća planira ove godine da izvrši dokapitalizaciju od 500 mil EUR, kako bi iskoristila mogućnosti za širenje u regionu centralne i jugoistočne Evrope.

- Krajem prošle godine Uniqa je pokrenula i prodaju dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, koje će korisnicima omogućiti lečenje u oko 200 privatnih i državnih zdravstvenih ustanova - rekla je izvršna direktorka zadužena za tehniku osiguranja "Uniqa osiguranja" u Srbiji Gordana Bukumirić.

Ona je je navela da se radi o tri vrste zdravstvenog osiguranja koji se odnose na pokriće troškova vanbolničkog i bolničkog lečenja u iznosu od najmanje 2.000 EUR do 100.000 EUR, a za klijente, koji to mogu da priušte, i za lečenje u inostranstvu sa pokrićem troškova do 2 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.