NavMenu

Visoka cena bakra izaziva sve ozbiljnije probleme i u poslovanju Fabrike bakarnih cevi "Majdanpek"

Izvor: Danas Ponedeljak, 19.06.2006. 14:57
Komentari
Podeli

Proizvođače bakra obradovala je vest da cena crvenog metala na svetskom tržištu raste, međutim, to što je sa 1.800 USD pre četiri godine cena bakra sada dostigla rekordnih 9.000 USD po toni u mnogome utiče na cenu gotovih proizvoda od bakra što prerađivačima zadaje probleme.

Tih nevolja nije pošteđena ni Fabrika bakarnih cevi "Majdanpek". Direktor za komercijalno-ekonomske poslove u toj fabrici Petar Radović kaže da se i ovo preduzeće suočava sa velikim teškoćama na tržištu, ali i da ih uspešno prevazilazi.

U majdanpečkoj Fabrici bakarnih cevi očekuju da cena bakra, ipak, početi da pada, što bi im olakšalo poslovanje. Tome u prilog idu i ocene svetskih analitičara koji kažu da je sadašnja cena ovog metala nerealno visoka, ali i da u narednih dvadesetak godina neće pasti ispod 4.000 USD po toni.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.