NavMenu

Klub novinara Srbije dodeljuje priznanja "Agro-biz lider"

Izvor: eKapija Petak, 11.05.2012. 11:29
Komentari
Podeli

Klub privrednih novinara je saopštio da u saradnji sa Društvom agrarnih ekonomista /DAES/, Privrednom Komorom Srbije i Regionalnom Privrednom Komorom Novog Sad organizuje konferenciju "U susret Strategiji 2020 - Poljoprivreda Srbije na putu ka evropskom modelu održivosti razvoja" i promociju "Agrobiznis lidera" u kategorijama velikih, srednjih i malih preduzeća odnosno gazdinstava. Skup će biti održan 13. maja 2012. godine na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu.

Na konfereciji će biti reči o strateškim opredeljenjima u domenu poljoprivredne proizvodnje ruralnog razvoja u Srbiji i stepenu kompatibilnosti dizajniranih rešenja sa strategijom Evropa 2020. Procenjeno je da poljoprivreda, rame uz rame sa industrijom i energetskim sektorom, treba da postane noseći stub konkurentnosti naše zemlje. To je istovremeno proklamovani razvojni prioritet dizajniran da obezbedi uporedivost sa evropskim modelom pametnog, inkluzivnog i održivog rasta. O ovoj temi govoriće predstavnici resornog ministarstva, naučni radnici, privrednici, poljoprivredni proizvođači.

U svečanom delu Konferencije žiri naučnih radnika, privrednika i novinara dodeliće priznanje "Agro-biz lider", za izuzetne proizvodne rezultate, investicije, inovativnost i naučna dostignuća (8 plaketa i 5 statua).

Kako je saopšteno, zlatna plaketa "Agro-biz lider" pripala je kompaniji "Promont group" iz Novog Sada, a plakete "Agro-biz lider" dobiće: preduzeće "Mona" za investicije u ruralna područja, Hypo banka za agro kredite, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, preduzeće "Almex" za primer dobre privatizacije farmi i agro kompleksa, "Moravica" za zaokružen proces proizvodnje od njive –do trpeze i mlekara "Lazar" za projekt Obnovljivi izvori energije- izgradnja biogas postrojenja.

Statuete Agrobiz lider dobiće Pavle Nenadović za rekordnu proizvodnju žitarica, Gazdinstvo "Đurić" za preradu autohtonog voća, ZZ "Mrkšićevi salaši" za razvoj zadrugarstva, rasadnici "Topalović" za doprinos razvoju kulture stanovanja i domaćinstvo Gortva Jožef Stari Bečej.

Priznanje "Agrobiz lider" biće uručeno i novinaru RTS-a Nikoli Božoviću za angažovano praćenje poljoprivrednog sektora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Agro, Finansije

Digitalno svinjarstvo - Kupite Pig token, a posle dve i po godine dobijate 100 kilograma svinjetine

Uzgajate svinje, a ne odlazite na farmu, nema blatnjavih čizama, ni ustajanja u cik zore da bi se nahranile životinje. Zvuči filmski, ali nije. Krešimir Kuterovac, stočar iz Hrvatske, pokrenuo je sa kompanijom Beyondi i Blok Be platformu GoAgro pomoću koje svako može da postane stočar, a da posao uzgajivača svinja radi neko drugi. - Vi kupujete digitalni oblik svinje - PigNFT (Pig token). Minimalna cena je 220 EUR za koju posle dve i po

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.