NavMenu

Srpski privrednici na izložbi prehrane u Azerbejdžanu od 15. do 17. maja

Izvor: Tanjug Sreda, 09.05.2012. 13:43
Komentari
Podeli

Privredna komora Srbije (PKS) i Ministarstvo poljoprivrede i trgovine organizovaće zajednicki nastup srpskih firmi na 18. Međunarodnoj izložbi prehrane i ambalaže "Worldfood 2012" od 15. do 17. maja u Bakuu u Azerbejdžanu, objavljeno je na sajtu PKS.

"Worldfood Azerbejdžan" predstavlja vodeći sajam iz oblasti prehrambenih proizvoda na ovom tržištu, a na štandu od 80 metara kvadratnih predstaviće se devet srpskih firmi.

Preduzeća su iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinarstva, tekstilne industrije, metalske i elektroindustrije, trgovine, turizma i proizvodnje nameštaja.

U toku trajanja izložbe, 16. i 17. maja planirano je i održavanje Poslovnog foruma Azerbejdžan-Srbija. Predstavnici 21 firmi iz Srbije (uz kompanije izlagače) učestvovaće na bilateralnim razgovorima, prema unapred utvrđenom rasporedu.

U 2011. godini pomenuti sajam je posetilo oko 4.500 stručnih posetilaca - distributera, velikoprodavaca, kupaca i predstavnika lanaca restorana.

Trgovinska razmena između Srbije i Azerbejdžana u prvom tromesečju 2012. iznosi 4,3 miliona dolara, što je značajan rast koji premašuje rezultat za celu prošlu godinu, rečeno je ranije Tanjugu u PKS.

Srbija je u razmeni sa Azerbejdžanom u tom periodu zabeležila suficit od 1,2 mil USD, a u zemlju na Južnom Kavkazu najviše su izvožene peći i delovi za grejne sisteme, lekove, podne podloge, dok je u uvozu dominirao sirovi aluminijum.

Kompanija Prva iskra-Namenska iz Bariča, pridružila se tradicionalnim izvoznicima na azerbejdžansko tržite, Hemofarmu iz Vršca i kompaniji "Tarkett" iz Bačke Palanke.

Kompanije "Impamil" iz Beograda i "Jaffa" iz Crvenke, predstavnici srpskog prehrambenog sektora, jasan su znak da ove grane izvozne privrede imaju mesto na rafovima prodajnih objekata u Azerbejdžanu, ističu u PKS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.