Izvor: eKapija | Petak, 27.04.2012.| 13:00
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beogradska opština Zvezdara uvodi bežični Internet u škole

U Osnovnoj školi "Jelena Ćetković" na Zvezdari u ponedeljak (30. aprila 2012. godine) u 11 sati počeće da radi slobodan bežični Internet sa zaštitom koji je omogućila Gradska opština Zvezdara. Tim povodom će školu posetiti Milan Popović, predsednik GO Zvezdara, saopšteno je.

Slobodan bežični Internet sa zaštitom preko "Astaro ASG" uređaja najpre je dobila Građevinsko-tehnička škola. Nakon OŠ "Jelena Ćetković", slobodan bežični Internet će uskoro biti uveden i u OŠ "Desanka Maksimović" koja će takođe dobiti "Astaro" uređaje preko kojih će ići Internet koji koriste đaci.

- Jedan od prioritetnih ciljeva našeg obrazovanja jeste unapređenje informatičke pismenosti i usvajanje informacionih tehnologija u nastavi. Osnovni preduslov za ostvarenje ovog cilja jeste da omogućimo deci da koriste Internet u školama. Uvođenjem bežičnog Interneta u škole on postaje dostupan i onoj deci koja možda nemaju mogućnost da mu pristupe kod svoje kuće - navedeno je u saopštenju.

Kompanija "Astaro" je jedan od vodećih, svetskih proizvođača informacionih bezbednosnih rešenja. "Astaro Security Gateway" uređaj omogućava, pored zaštite od pretnji sa Interneta, definisanje uslova za bezbedan pristup Internet sadržajima kao i optimizaciju upotrebe Internet resursa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.