Izvor: Dnevnik | Subota, 21.04.2012.| 20:00

Prvi šipovi za Žeželja od 23. aprila - Pripremni radovi poveni jagodinskoj firmi "Mat"

Samo dan nakon što je izdata dozvola za pripremne radove, dobijena je i građevinska dozvola za izgradnju novog železničko-drumskog mosta preko Dunava u Novom Sadu na mestu pre 13 godina porušenog Žeželjevog u NATO bombardovanju. To znači da paralelno s pripremnim radovima može početi i izgradnja novog mosta. Kako "Dnevnik" saznaje, pobijanje prvih šipova - temelja za izgradnju budućih stubova, očekuje se na sremskoj strani mosta već u ponedeljak.

Izvor dostupan "Dnevniku" kaže da su u toku pripremni radovi koje je izabrani italijansko-španski konzorcijum "Azvi-Tadei-Konsaldi" poverio jagodinskoj firmi "Mat". Ruše se preostali delovi stubova porušenog mosta i čim se taj posao završi, počeće bušenje šipova. Procenjuje se da će se prva osloboditi sremska strana kod Petrovaradina, gde će se od sledeće nedelje početi raditi. Posao pobijanja šipova poveren je, pak, beogradskoj kompaniji "Geosonda".

Kako saznaje "Dnevnik", izabrani izvođač radova angažovaće i druge naše firme da rade kao podizvođači na izgradnji mosta. "Mostogradnja" je pred potpisivanjem ugovora, a montiraće delove konstrukcije, koji će se proizvesti u italijanskoj fabrici i ovde sklapati.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.