NavMenu

Znate li gde se u Beogradu jedu dobra kubanska, brazilska i argentinska jela i piju latinoamerička vina i kokteli?

Izvor: eKapija Subota, 14.04.2012. 18:02
Komentari
Podeli

Odgovor na ovo pitanje je - restoran Bar Latino (www.barlatino.rs), otvoren u maju 2010.godine, smešten na samo nekoliko koraka od kubanskog koktel bara Cafe Buena Vista u Turgenjevoj ulici 5 na Banovom brdu.

Autori projekta su vrlo ponosni na enterijer restorana, sav u u tamno braon i bež tonovima, kroz koje se provlači zlatna, sa upečatljivim obrađenim drvetom, kojim su obloženi delovi zidova i plafona. Restoran je podeljen na dva nivoa, cafe lounge, gde možete probati nešto iz širokog asortimana pića, u koje spadaju i razna vina iz Čilea, Argentine, Portugala i dr., koja se služe i na čašu, kao i galerija, gde možete uživati u raznovrsnim specijalitetima hrane.

Oba nivoa su međusobno povezana stepeništem, koje uz posebnu rasvetu vodi ka piramidi napravljenoj po uzoru na hram drevnih Maja.Ceo lokal je obasjan replikom vitraža čiji original krasi Casa de la Musica u Barseloni, a simbolizuje sunce.

Meni je prilično šarolik i pokušava da ukuse Srednje i Južne Amerike, približi Beogradu. Interesantno je da je ovo jedini restoran gde može da se probaju i jela iz kubanske kuhinje.Quesadillas, tapas tanjir, empanade i razne salse su samo deo ponude kojima se gost uvodi u ovaj kulinarski svet. Zatim, tu je i brazilski krem supa, peruanska pileća supa, kao i neobične salate sa mangom i škampima, sa kruškom, indijskim orahom i plavim sirom i druge, koje u potpunosti prenose ukuse tropskih krajeva. Za one koji preferiraju nešto klasičnije, tu su razne vrste pasta, kao i neka jela internacionalne kuhinje.

Glavna jela podrazumevaju razne specijalitete na bazi piletine, svinjetine, bifteka, ramsteka, lososa, lista i škampa, tako da se mogu zadovoljiti i oni sa probirljivijim ukusom.

Za kraj tu je i kubanski kolač sa rumom, čokoladni tartufi sa pomoranžom, pohovane banane i ananas na tropski način i ostale poslastice.

Treba napomenuti da svako veče gostuju različite muzike grupe, što atmosferu čini potpunijom.

Ponedeljak -Trio Cubano

Utorak- Beogradski jazz trio

Sreda – Tzootzonga band

Četvrtak- Remake band

Petak-Maja Volk-trio genial

Subota-Luz Azul-Bossa nova

Nedelja-Jorge Rivera, piano

Cene svih jela i pića, su veoma pristupačne i prosečne. Način plaćanja može biti karticom ili virmanom, a kao posebnu povoljnost omogućeno je 10% bonusa na mesečnu potrošnju u restoranu. Bonus koji ostvarite tokom meseca, možete koristiti u narednom mesecu

Restoran radi svakog dana od 09h-01h ( kuhinja radi do 23:30h)

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.