Izvor: eKapija | Petak, 13.04.2012.| 11:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

USCO otvara fabriku delova za građevinske mašine u trsteničkoj "Prvoj petoletki" - Potpisan Memorandum o razumevanju

Potpisivanje memoranduma (Foto: b)

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović juče je u Trsteniku potpisala Memorandum o razumevanju između kompanije "Prva petoletka" (PPT) i italijanske kompanije USCO, kojim će ova kompanija preneti deo svoje proizvodnje u "Petoletkinu" halu "Mikroelektronika". Memorandum je u ime kompanije USCO potpisao finansijski direktor Ferrari Aldo, saopštila je PPT.

- Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju, započinjemo realizaciju projekta, koji predstavlja prvu stranu investiciju u Trsteniku. Dolazak komanije USCO, Trsteniku će omogućiti otvaranje nove fabrike delova za građevinske mašine, ulaganje u vrednosti od 1,046 mil EUR i otvaranje 50 radnih mesta - izjavila je potpredsednica Vlade Verica Kalanović.

Kompanija USCO je renomirani italijanski proizvođač delova za prvu ugradnju kao i rezervnih delova za bagere i rovokopače.

USCO proizvodi za najveće svetske proizvođače građevinskih mašina kao što su "John Deere", "Hyundai", "Hitachi", "Sandvik", "Caterpillar". Svoje najvažnije proizvodne pogone USCO ima u Kini u Južnoj Koreji, a trenutno zapošljava više od 1.000 radnika širom sveta i ostvaruje promet od oko 300 mil EUR godišnje, navedeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.