NavMenu

"Google", "Vimeo" i EFF na "Share conference" od 26. do 28. aprila u Beogradu

Izvor: eKapija Utorak, 10.04.2012. 13:57
Komentari
Podeli

Neke od najvećih i najuticajnijih organizacija na internetu "Google", "Electronic Frontier Foundation" i video servis "Vimeo", zvanično su postale partneri ovogodišnje "Share" konferencije koja će biti održana od 26. do 28. aprila u Beogradu, saopštila je ova organizacija.

"Google", gigant u praktično svim sferama Interneta će zainteresovanima preneti prakse iz rada svog odseka za politiku slobode govora, a predstaviće se i "Electronic Frontier Foundation" (EFF), najuticajnija svetska organizacija koja se bavi pravima u digitalnom prostoru i ujedno je simbol borbe za slobode na Internetu. Trenutno duboko u protestima i advokaturi protiv SOPA, PIPA i ACTA zakona, iz te organizacije dolazi Katitza Rodriguez, direktor Međunarodnog pravnog programa koja se bavi problemima privatnosti sa posebnim akcentom na sprovođenje zakona, nadzor državnih organa i protok informacija preko granica, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, prijatelji konferencije, eksperti i priznati predavači kao što su osnivač The Pirate Bay-a Peter Sunde, rodonačelnik sajber-panka i pisac Bruce Sterling, predsednik međunarodne Piratske Partije Samir Allioui, kao i regionalni lideri mišljenja Marcel Mars i Desiree Željka Milošević biće gosti SHARE-a i ove godine, ali osim toga što će deliti iskustva iz domena novih medija i tehnologija, svoj doprinos daju i učešćem u kreiranju programa ovogodišnje konferencije, istovremeno je pozicionirajući na mapi bitnih događaja iz domena digitalnog aktivizma u svetu.

Sve informacije o dnevnom i noćnom programu konferencije koja će se održati u Domu Omladine i nekoliko drugih lokacija u gradu dostupne su na adresi www.shareconference.net.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nacrt planskog dokumenta omogućava rušenje hotela Jugoslavija - U planu luksuzni hotel sa kazinom, kule do 155 metara i marina (FOTO)

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije bloka 11 i dela bloka 10 u opštinama Zemun i Novi Beograd, koji obuhvata i hotel Jugoslavija Podsetimo, hotel Jugoslavija prodat je krajem marta jedinom zainteresovanom ponuđaču, kompaniji MV Investment doo iz Beograda, ćerki firmi Millenium team-a, u okviru imovine preduzeća Danube riverside po početnoj ceni od 3,18

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.