Izvor: eKapija | Četvrtak, 05.04.2012.| 12:21
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Ytong" predstavio termoblok za bolju izolaciju i uštedu energije do 50%

(Foto: b)

Kompanija "Xella Srbija" je predstavila novi "Ytong Termoblok PLUS 30" koji bez dodatne termoizolacije i sa 30 cm debljine zadovoljava novi Pravilnik o energetskoj efikasnosti zgrada i ostvaruje do 50% uštede u potrošnji energije za grejanje i hlađenje u odnosu na klasični sistem gradnje.

Naime, na osnovu Pravilnika koji će početi da se primenjuje u septembru, spoljni zidovi neće smeti da imaju koeficijent prolaznosti toplote ("U") veći 0,298 W/m2K.

Kako je saopštila kompanija "Xella Srbija", "Ytong Termoblok PLUS 30" jedini je građevinski materijal na našem tržištu koji u samo jednom sloju od 30 cm, bez dodatne termoizolacije, zadovoljava propisane vrednosti koeficijenta prolaza toplote u zidu- njegova "U" vrednost je tačno 0,298 W/m2K.

"Ytong Termoblok PLUS 30" preporučuje se za gradnju spoljašnjih zidova objekata u svim delovima Srbije, a u kombinaciji sa Ytong pregradnim zidovima omogućava uštedu neto prostora čak do 10% u odnosu na tradicionalnu gradnju.

"Ytong" termoblokovi poznati su i kao odličan ekološki materijal napravljen od potpuno prirodnih sirovina—peska, kreča, cementa, gipsa i vode.

Dejan Mikić, menadžer prodaje kompanije "Xella Srbija", kazao je da "Ytong Termoblok PLUS" 37,5 cm premašuje specifikacije novog Pravilnika, s obzirom na to da je njegova "U" vrednost čak 0.24 W/m2K.

- Razvojem i ulaganjem u bolji kvalitet sirovina, kao i u novu tehniku proizvodnje, od januara 2012. godine Xella Srbija je u svoj proizvodni asortiman uvela nove proizvode po inovativnoj recepturi i unapređenim termoizolacionim karakteristikama. "Ytong Termoblok PLUS" 30 cm i "Ytong Termoblok PLUS" 37,5 cm zadovoljavaju najstrože svetske standarde gradnje. Ytong blokovi pogodni su za izgradnju porodičnih kuća, stambenih i poslovnih zgrada, javnih, industrijskih i ugostiteljskih objekata. Mnogi korisnici u Srbiji već su se uverili u prednost naših blokova koji su pogodni za spoljne i unutrašnje zidove - objasnio je Mikić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.