NavMenu

"Eureka party" zanimljivija od mađioničara

Izvor: eKapija Petak, 30.03.2012. 09:46
Komentari
Podeli

Dečak Aleksa proslaviće svoj 8. rođendan u petak, 30. marta, u dečjoj igraonici "Onica", Hektorovićeva 1a na Zvezdari. Taj rođendan, osmišljen kao "Eureka party", biće neuobičajen, jer umesto klovnova, mađioničara i dobrih vila, decu zabavljaju studenti fizike i fizičke hemije u dvočasovnom programu zanimljivih eksperimenata u kojima svi slavljenikovi gosti učestvuju.

Ovo je dobar način da se deca zainteresuju i da im se pokaže da i nauka može biti zabavna.

U prostoru igraonice "Onica", već je održano nekoliko radionica koje su izazvale veliku pažnju dece nižeg školskog uzrasta iz obližnjih škola "Jelena Ćetković" i "Veljko Dugošević". Družili su se sa piscem Sanjom Matijašević, koja je promovisala knjigu "Kofa bez dna", objavljenu u izdanju "Kreativnog centra". Onda im je u goste došao Uroš Petrović, jedan od najčitanijih dečjih pisaca. Ovo druženje je organizovala izdavačka kuća "Laguna". Deca su uživala dok ih je Uroš, na sebi svojstven i maštovit način uvodio u svet zagonetnih priča.

Činjenica da je Festival nauke, koji je realizovao Centar za promociju nauke, privukao veliku pažnju i dece i odraslih, navela je ljude iz "Onice" da zamole mlade naučnike iz CPN-a da svoje radionice posle brojnih školskih festivala sprovedu i ovde, na za njih krajnje neočekivanom mestu.

Ova izuzetno mlada publika imala je prilike da učestvuje u radionicama koje su posebno prilagođene dečjem uzrastu. Prikazan im je Van der Graf generator, pa su mogli da saznaju štošta o elektricitetu, a najviše uzbuđenje je izazvala radionica u kojoj su uz pomoć baterije, kompakt diska i jednostavnih materijala, đaci sami pravili robota "veselu bubu".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.