NavMenu

(E Magazin) Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore vredi 113.65 mil EUR

Izvor: e Magazin Sreda, 07.06.2006. 15:54
Komentari
Podeli

PLAVI VREDE 113,65 MILIONA EVRA




Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore
jedna je od najskupljih reprezentacija
na predstojećem svetskom prvenstvu





Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore jedna je od najskupljih reprezentacija učesnica Svetskog šampionata koji će od 9. juna do 9. jula biti održan u Netmačkoj. Prema analizi nemačke agencije Transfermarkt, srpskocrnogorski nacionalni tim vredi 113.650.000 evra i zauzima 11. mesto u konkurenciji 32 nacionalna tima koja će učestvovati na Mundijalu u Nemačkoj. Najskuplje reprezentativce imaju Brazil, Engleska, Španija, Italija i Francuska. Zanimljivo je da je naša reprezentacija skuplja od hrvatske za više od 16 miliona evra.


Dejan Stanković; Mateja Kežman; Saša Ilić


Koliko vredi Dejan Stanković?

Najskuplji fudbaler reprezentacija Srbije i Crne Gore je Dejan Stanković, igrač milanskog lntera koji je procenjen na 22 miliona evra. Na drugom i trećem mestu nalaze se napadači Mateja Kežman (Atletiko Madrid) i Mirko Vučinić (Leće) koji na tržištu vrede 12,5 miliona evra. Od odbranbenih igrača najbolje se kotira Nemanja Vidić iz Mančester junajteda sa 8,5 miliona evra, a Mladen Krstajić vredi 5.5 miliona. Mladi golman Crvene zvezde Vladimir Stojković ima sjajnu cenu u svetu od dva miliona evra, što je daleko više od vrednosti njegovih timskih kolega, znatno iskusnijih čuvara mreže Dragolava Jevrića i Olivera Kovačevića. Pored Dejana Stankovića, koji je ubedljivo najskuplji igrač plavih, od fudbalera sredine terena pažnju na sebe skreću Zvonimir Vukić i Saša Ilić, čija je cena opet daleko skromnija od asa Intera.


Mirko Vučinić; Nemanja Vidić; Mladen Krstajić



Da li su ove cifre realne?

U pokušaju da saznamo koliko je analiza Transfermarkta realna, pitali smo za mišljenje Ranka Stojića i Zorana Stojadinovića, dvojicu menadžera koji u reprezentaciji Srbije i Crne Gore ali i u drugim selekcijama imaju nekoliko svojih štićenika.



„Delikatno je pričati uopšteno o cenama igrača, mada mislim da je jako dobro što je reprezentacija Srbije i Crne Gore procenjena na tako dobru sumu i što se nalazi u društvu velesila poput Brazila, Argentine, Španije, Engleske i Italije. Fudbaleri moraju da se posmatraju kao individue, mada i zavise od kolektiva u kojem igraju.“, kazao je Ranko Stojić, koji je agent reprezentativaca Francuska Luja Sahe i Đibrila Sisea, igrača Mančester junajteda, odnosno Liverpula, koji na svetskom tržištu zajedno vrede čak 28,5 miliona evra.


Vladimir Stojković; Zvonimir Vukić

Da su procene Transfermarkta prilično relevantne potvrdio je i Zoran Stojadinović, koji smatra da je uspeh u kvalifikacijama plavima podigao cenu.


Oliver Kovačević


„Činjenica da je fudbalska selekcija Srbije i Crne Gore učesnik Mundijala mnogo znači. Svet nas drugačije gleda i normalno je da naši igrači vrede mnogo, jer igraju u jakim klubovima. lako je važno istaći da cena naših igrača tokom i posle SP može da ide samo naviše. Opet, potrebno je i da naša reprezentacija ostvari dobar rezultat u Nemačkoj. Od toga će korist imati fudbaleri, njihovi klubovi, ali i mi menadžeri.“, rekao je Zoran Stojadinović.


Ronaldinjo


Najvrijedniji fudbalski brendovi (u milionima evra):

1. Ronaldinjo (Barselona)-47
2. Dejvid Bekam (Real Madrid) -44,9
3. Vejn Runi (Mančester junajted) - 43,7
4. Samuel Eto (Barselona) - 30,7
5. Lionel Mesi (Barselona) -30,4
6. Zlatan Ibrahimović (Juventus) - 30,1
7. Ronaldo (Real Madrid) -29,4
8. Frenk Lampard (Čelsi) - 28,8
9. Tijeri Anri (Arsenal) - 28,7
10. Mihael Balak (Bajern) - 28,6
11. Stiven Džerard (Liverpul) - 27,6
12. Raul (Real Madrid) 27,2
13. Zinedin Zidan (Real Madrid) - 27,1
14. Kristijano Ronaldo (Mančester junajted) - 26,8
15. Didije Drogba (Čelsi) -26,4
16. Alesandro Delpjero (Juventus) -18,6
17. Rajan Babel (Ajaks) - 18,2
18. Rud van Nistelroj (Mančester junajted) - 17,4
19. Lukas Podolski (Keln) - 16,3
20. Andrej Ševčenko (Milan) - 14,3.


Andrej Ševčenko


Ronaldinjo vredi kao blok luksuznih zgrada

Najskuplji igrač na svetu je Brazilac Ronaldinjo koji vredi 70 miliona evra. Drugi na listi najskupljih fudbalera koji će igrati na Mundijalu u Nemačkoj je Francuz Tijeri Anri sa 45, a treći Holanđanin Rud Van Nistelroj sa 36 miliona evra, iza koga je odmah timski kolega iz Mančester junajteda Englez Vejn Runi sa 35,75 miliona evra. Peto mesto dele Francuz Patrik Vijera, Brazilac Adrijano, Italijan Bufon i Englez Frenk Lampard sa 35 miliona evra. Zanimljivo je da je svetska megazvezda Dejvid Bekam procenjen na 22 miliona evra, dok više vrede Italijani Alesandro Nesta (35) i Alberto Đilardino (30), Brazilci Lusio (24,5), Emerson (25), Ronaldo (27,5), Englez Džon Teri (28), Španci Iker Kasiljas i Fernando Tores (25), Čeh Pavel Nedved (24).


Ronaldo


Brazilski reprezentativac, napadač španske Barselone Ronaldinjo, komercijalno je najvredniji fudbaler sveta, pokazala je studija vrednosti brendova u fudbalu. Nemačka konsultantska firma BBDO procenila je da Ronaldinjov brend vredi 47 miliona evra, a slede ga engleski fudbaleri Dejvid Bekam (44,9 miliona) i Vejn Runi (43,7 miliona).


Dejvid Bekam


Još dvojica fudbalera Barselone, kamerunski napadač Samjuel Eto i mladi Argentinac, Lionel Mesi, u vrhu su ove liste komercijalno najvrednijih fudbalera, na četvrtom i petom mestu (oko 30 miliona). I dok je fudbaler Real Madrida Bekam i dalje najprepoznatljiviji lik u fudbalu, Ronaldinjo je marketinški atraktivniji zato što je mlađi i zato što igra za Barselonu, koja je u poslednje vreme uspešnija.


Samjuel Eto




Sa samo 26 godina, skoro pet godina mlađi od Bekama, Ronaldinjo je dva puta uzastopno bio igrač godine u izboru FIFA. „Bekam svoje drugo mesto duguje svom izgledu metroseksualca kao i jakim ugovorima koje mu to donelo“, naveo je BBDO.

Bekamov saigrač u Real Madridu Ronaldo, sedmi je na listi najvrednijih brendova među fudbalerima, a osmi je igrač Čelsija Frenk Lampard. Slede napadač Arsenala Tijeri Anri i igrač Bajerna Mihael Balak. Ukrajinac Andrej Ševčenko, igrač Milana, je 20, tri mesta iza najmlađeg evropskog fudbalera na listi, Ajaksovog Rajana Babela.

poziv na pretplati na EMAGAZIN na www.emagazin.co.yu

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.