NavMenu

"Vinarija Zvonko Bogdan" dobitnik nagrade za investiciju godine - "eKapija" dodelila priznanja "Aurea 2012"

Izvor: eKapija Sreda, 28.03.2012. 14:36
Komentari
Podeli

Zvonko Bogdan i Verica KalanovićZvonko Bogdan i Verica Kalanović

"Vinarija Zvonko Bogdan" dobitnik je nagrade za investiciju godine "Aurea 2012", koju tradicionalno dodeljujemo svake godine. Projekat novootvorene vinarije na Palićkom jezeru najbolje se rangirao po tri kriterijuma- inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. Osim glavne nagrade, "eKapija" je dodelila i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost. Čast da ponese titulu inovativne investicije imala je kompanija "Strauss Adriatic" za projekat upotrebe otpadnog proizvoda za grejanje, dok je priznanje za društvenu korisnost pripalo kompaniji "Delta" iz Kladova za projekat sistema za reciklažu otpadnih ulja.

Glavnu nagradu, pobedniku je na svečanosti u beogradskom "Aeroklubu" uručila potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović. Obraćajući se prisutnima, potpredednica Vlade je istakla da današnji događaj pokazuje da su i u ovako teškim vremenima uspeh i konkretni rezulati mogući kada postoji rad, predanost i želja za uspehom.

- Dokaz za to su oni koji danas dobijaju nagrade, oni koji su u svojim preduzećima spojili znanje i proizvodnju i koji su shvatili da samo na taj nacin mogu da nađu svoje mesto na tržištu. Upravo na njih računam kao na domaća preduzeća koja će koristiti podsticaje države za znanje i inovativost u budućem vremenu.

Nagradu je u ime vinarije primio istaknuti umetnik Zvonko Bogdan, dok se prisutnima zahvalio menadžer Zlatko Živanić.

Dobitnici sa predstavnicima "eKapije"Dobitnici sa predstavnicima "eKapije"

- "Vinarija Zvonko Bogdan" je na tržištu nešto više od godinu dana i izuzetno nam je drago što smo već u prvoj godini nagrađeni za svoj rad. Posle zlatnih i srebrnih medalja za vino u San Francisku, Tokiju i Beču, "Aurea" je prvo priznanje za celokupnu vinariju i dokaz da se na srpskom tržištu itekako ceni kvalitet, kako samog proizvoda, tako i celokupne proizvodnje.

Direktor "eKapije" Zdravko Lončar rekao je da je ideja nagrade "Aurea" da se istaknu i promovišu prave vrednosti u investicionom i poslovnom smislu, koje vode našu zemlju u pravcu razvijenih i bogatijih društava.

- Ove vrednosti i ovi projekti predstavljaju putokaz za održiv i nezavisan razvoj naše zemlje i svi zajedno treba da se borimo da stvorimo što bolju klimu kako bi ih sutra bilo još više. Veliki pobednik ove godine je investicija u "Vinariju Zvonko Bogdan", ali mi je zadovoljstvo da pomenem da smo tokom nominacija imali još dosta vrednih projekata što pokazuje da su investitori spremni da se upuste u ovakve kvalitetne investicije i u vremenima kada je opšti nivo ulaganja na minimumu.

Strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea" ove godine je švajcarska sertifikaciona kuća SGS.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, finalisti, članovi žirija i predstavnici "eKapije" Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, finalisti, članovi žirija i predstavnici "eKapije"

- Velika mi je čast što učestvujem u jednom ovako značajnom projektu za srpsku privredu. Jedan od slogana kompanije SGS je "Budimo deo uspešnog sveta", koji bi mogao da se primeni kao vodilja i projektima koji su ušli u finale za nagradu "Aurea". Ti projekti su zadovoljili tri tražena kriterijuma, a to su postigli neospornim kvalitetom. Ono što želim da naglasim je da je za uspeh, kako u Srbiji, tako i u svetu, neophodno negovanje pravih vrednosti, poštovanje etičkih kodeksa u profesionalnim odnosima, stalno insistiranje na unapređenju kvaliteta i poštovanje standarda i procedura – rekao je Marinko Ukropina, direktor kompanije SGS Beograd.

O dobitniku glavne nagrade "Aurea 2012" i nosiocima specijalnih priznanja odlučivao je šestočlani žiri, a svoj glas dali su i čitaoci portala ekapija.com i aurea.rs.

Predsednik žirija Dejan Erić, direktor Instituta ekonomskih nauka rekao je da su nove-stare vrednosti i integritet, kao i činjenica da svi treba da se trudimo da budemo bolji u svom radu, glavna poruka koju žiri želi da promoviše.

- Nekada mali rezultati na individualnom nivou mogu da budu veliki na nivou društva –rekao je Erić.

Osim nagrađenih investicija, u finale ovogodišnjeg izbora za nagradu "Aurea" ušlo je još pet projekata. To su: "Sigma" - sistem za dezinfekciju vode, "Boci Co"- aparat za uništavanje medicinskih igala, "Terra Panonica" - kulturni centar za mlade, "Carbo Concept" - mašina za proizvodnju PET ambalaže i "Eko-mlek" - moderna energetski efikasna mlekara.

Fotografije sa dodele nagrade "Aurea" možete pogledati na zvaničnom sajtu nagrade, kao i na našoj Facebook stranici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.