NavMenu

Sve spremno za nastavak izgradnje vodosistema "Kolubara-Rovni"

Izvor: Tanjug Utorak, 06.06.2006. 16:12
Komentari
Podeli

Tokom 2006. godine biće nastavljana izgradnja brane za hidroakumulaciju budućeg vodoprivrednog sistema "Kolubara-Rovni" kod Valjeva, koji bi trebalo u potpunosti da bude završen u naredne dve godine.

JP "Srbija vode" i Javno preduzeće za korišćenje vodosistema "Kolubara-Rovni" potpisali su nedavno ugovor o nadziđivanju brane, sa sadašnjih 11 metara, za još sedam metara u šta će biti uloženo 500 miliona dinara, od ukupno predviđene 2,4 milijarde dinara za taj projekat.

Izgradnjom brane, koja je poverena beogradskim firmama "Hidrotehnika", "Hidrotehnika -Energetika" i "Energorojekt-Mostogradnja", biće stvoreno akumulaciono jezero zapremine 51 milion kubnih metara vode, iz kojeg će opštine Valjevo, Lajkovac, Lazarevac, Mionica i Ub dobitijati 1.800 litara vode u sekundi.

Iz tog jezera biće obezbeđena i tehnička voda za buduću termoelektranu "Kolubara" u Kaliniću kod Uba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.