NavMenu

U Kruševcu otvorena fabrika automobilskih guma "Cooper Tires"

Izvor: Tanjug Nedelja, 25.03.2012. 21:41
Komentari
Podeli

(Foto: Trayal)

U Kruševcu je u petak (23. marta 2012. godine) otvorena fabrika automobilskih guma američke kompanije "Cooper Tires", u koju će u prvoj fazi biti investirano 50 mil EUR, i zaposleno 700 radnika.

Otvaranju fabrike prisustvovao je predsednik Srbije Boris Tadić, predsednik kompanije "Cooper Tires" Roj Arms i amabasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Tadić je u apelovao na radnike da se posvete svom radnom mestu, jer samo tako mogu da ga očuvaju i dokažu da je investicija "Cooper Tires"-a izvesna investicija.

- Radnici, za vas imam jednu molbu: posvetite se svom radnom mestu, jer tako ćete ga očuvati i tako ćete dokazati da ova investicija sa velikim svetskim proizvođačem guma predstavlja izvesnu investiciju. Samo tako i vaše porodice mogu biti sigurne. Čuvanje radnog mesta je ključna stvar - poručio je Tadić.

On je ukazao da su vremena u kojim dolazi do ove investicije veoma teška i da neki investitori i odlaze iz naše zemlje poput "U.S. Steel"-a, i da je zato odgovoran odnos prema radnom mestu od ključnog značaja.

- Mi ne odustajemo. Sačuvaćemo i 5.400 radnih mesta u Smederevu - poručio je on i dodao da je jako ponosan zbog toga što će radnici bivšeg "Trayal"-a od sada biti radnici američke kompanije "Cooper Tires", a ta kompanija - biti i srpska.

Predstavnici države Srbije i američke kompanije "Cooper Tires" potpisali su u decembru prošle godine okvirni investicioni ugovor, kojim je predviđeno da ta firma u prvoj fazi u Kruševcu investira više od 50 mil EUR i uposli sedam stotina radnika.

Ugovor su potpisali ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i izvršni direktor kompanije "Cooper International" Harold Miler, a potpisivanju su prisustvovali predsednik Tadić, premijer Mirko Cvetković i američka ambasadorka Meri Vorlik.

Iako je izgledalo da će kruševački "Trayal" biti zapamćen po lošoj privatizaciji, potpisivanje ugovora sa "Cooper Tires"-om pokazalo da to može biti trajno rešenje za kruševačko preduzeće.

"Cooper" je jedan od najvećih svetskih proizvođača guma za industrijska i terenska vozila i automobile, i ima 60 postrojenja širom sveta i 13. 000 zaposlenih. On je drugi najveći proizvođač guma u SAD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.