Izvor: Tanjug | Petak, 23.03.2012.| 12:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Jat" od 25. marta po letnjem redu letenja

Putnici "Jat airways" od 25. marta do 27. oktobra iz Beograda mogu da putuju u 35 evromediteranskih gradova i 25 zemalja, saopštila je u petak (23. marta 2012. godine) ta aviokompanija.

Srpski nacionalni avioprevoznik u toku letnje sezone obavljaće saobraćaj sa 231 frekvencijom nedeljno, a u ponudi je i 56 letova sedmično koje "Jat" ima zahvaljujući saradnji sa kod-šer partnerima.

Tokom letnje sezone "Jat" će otvoriti saobraćaj ka tri destinacije u Hrvatskoj - Splitu, Dubrovniku i Puli, a ponovo će poleteti i ka Ðironi u Španiji, kao i ka Ohridu i Solunu.

Kako bi izašao u susret većem interesovanju putnika za putovanja ka glavnom gradu Velike Britanije povodom predstojećih Olimpijskih igara, "Jat" će tokom ovog leta od sredine juna do sredine septembra, pored sletanja na najveći londonski aerodrom Hitrou, sletati i na aerodrom Getvik.

Pored tih destinacija, tu su i dodatne frekvencije za Moskvu kako bi putnici imali bolje veze sa destinacijama u regionu.

Povećan je i broj frekvencija sa Bečom, Briselom, Diseldorfom, Rimom, Solunom i Larnakom kako bi se izašlo u susret našoj dijaspori. Od 1. juna posle otvaranja novog aerodroma u Berlinu, "Jat" će povećati i broj frekvencija ka glavnom gradu Nemačke.

Prvi put posle 1991. "Jat" će na relaciji Beograd-Split poleteti početkom jula i leteće svakog ponedeljka i četvrtka, sve do kraja septembra. Letovi za Pulu obavljaće se od sredine juna do sredine septembra utorkom i subotom. Kao i prošle i tokom ove letnje sezone "Jat" će leteti za Dubrovnik. Saobraćaj će se obavljati od sredine juna do kraja septembra, svake srede, petka i nedelje.

Najfrekventnije linije "Jat airways"-a su za Amsterdam, Frankfurt, Diseldorf, Rim, Beč, Cirih, Moskvu, Pariz, London (Hitrou), Atinu, Skoplje, Sarajevo, Podgoricu i Tivat na kojima avioni nacionalnog avioprevoznika lete najmanje jednom dnevno.

Šest puta nedeljno leti se za Berlin, Milano i Brisel, a pet puta sedmično za Stokholm, Larnaku i Istanbul. Četiri puta nedeljno Jat leti za Solun i Kopenhagen. Tri puta nedeljno leti se za Štutgart, London (Getvik), Tel Aviv, Ohrid i Dubrovnik. "Jat" leti dva puta nedeljno za Geteborg, Ðironu, Monastir, Split i Pulu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.