NavMenu

"H&M" na jesen 2012. otvara prvu radnju u Srbiji?

Izvor: 24 sata Sreda, 21.03.2012. 08:39
Komentari
Podeli

Svoju prvu radnju u Srbiji na jesen otvoriće i poznati svetski modni lanac "H&M", saznaje "24 sata". Jasenka Stekić, direktor korporativnih poslova u "Fashion company", kaže da prema njihovim saznanjima modna kuća "H&M" na ovdašnje tržište ulazi sama. Takođe, ovdašnji potrošači će od sutra imati priliku da garderobu svetski poznate marke "C&A" nabavljaju u TC-u "Ušće" u Beogradu.

- Kako je "H&M" zakasnio sa otvaranjem za ovu sezonu, njihova prva radnja kod nas će najverovatnije biti otvorena početkom sledeće sezone, jesen/zima, i to u TC "Delta City" - kaže Stekićeva.

Ona dodaje da je srpsko tržište željeno kada su u pitanju strani modni brendovi, i da će u naredne četiri sezone svoje radnje u Srbiji otvoriti sve velike kuće koje do sada nisu poslovale kod nas.

- Osim širenja broja prodavnica "C&A", i "H&M", u tom periodu u Srbiju će doći i "Top shop", kao i veliki britanski lanci kao što su "Primark" ili "River Island" koji su poslovanje počeli po uzoru na "Zaru" - kaže Jasenka Stekić.

Stekićeva, koja je i jedna od odgovornih za dolazak "Zare" na tržište Srbije, objašnjava da su jedine prepreke za otvaranje objekata poznatih modnih kuća u Srbiji do sada bile lokacije.

- Te kuće traže isključivo A+ lokacije, što u stvari znači da prva lokacija za početak njihovog poslovanja mora da bude recimo na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Objekat treba da bude veliki sa velikim izlozima, i treba da ima rešene sve papire. Veliki giganti se ne usuđuju da dođu dok se sve te stvari ne usaglase. Svi oni rade petogodišnje planove, i jednom kada vas izostave morate da čekate na sledeći investicioni period, što opet odugovlači njihovo pozicioniranje i ulazak na neko tržište - priča Stekićeva.

Ostale željene lokacije u Srbiji su tržni centri.

- Kapacitet "Ušća" je 100% popunjen jakim brendovima, tako da svi koji na početku nisu ušli ostaju na listi čekanja. "C&A" je uspeo da dođe do lokala u ovom centru, a "H&M" je odmah ušao u pregovore sa TC "Delta City", i trenutno je na stendbaju. Otvaranje njihovog objekta treba očekivati na jesen - kaže Stekićeva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.