Izvor: 24 sata | Sreda, 21.03.2012.| 08:39

"H&M" na jesen 2012. otvara prvu radnju u Srbiji?

Svoju prvu radnju u Srbiji na jesen otvoriće i poznati svetski modni lanac "H&M", saznaje "24 sata". Jasenka Stekić, direktor korporativnih poslova u "Fashion company", kaže da prema njihovim saznanjima modna kuća "H&M" na ovdašnje tržište ulazi sama. Takođe, ovdašnji potrošači će od sutra imati priliku da garderobu svetski poznate marke "C&A" nabavljaju u TC-u "Ušće" u Beogradu.

- Kako je "H&M" zakasnio sa otvaranjem za ovu sezonu, njihova prva radnja kod nas će najverovatnije biti otvorena početkom sledeće sezone, jesen/zima, i to u TC "Delta City" - kaže Stekićeva.

Ona dodaje da je srpsko tržište željeno kada su u pitanju strani modni brendovi, i da će u naredne četiri sezone svoje radnje u Srbiji otvoriti sve velike kuće koje do sada nisu poslovale kod nas.

- Osim širenja broja prodavnica "C&A", i "H&M", u tom periodu u Srbiju će doći i "Top shop", kao i veliki britanski lanci kao što su "Primark" ili "River Island" koji su poslovanje počeli po uzoru na "Zaru" - kaže Jasenka Stekić.

Stekićeva, koja je i jedna od odgovornih za dolazak "Zare" na tržište Srbije, objašnjava da su jedine prepreke za otvaranje objekata poznatih modnih kuća u Srbiji do sada bile lokacije.

- Te kuće traže isključivo A+ lokacije, što u stvari znači da prva lokacija za početak njihovog poslovanja mora da bude recimo na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Objekat treba da bude veliki sa velikim izlozima, i treba da ima rešene sve papire. Veliki giganti se ne usuđuju da dođu dok se sve te stvari ne usaglase. Svi oni rade petogodišnje planove, i jednom kada vas izostave morate da čekate na sledeći investicioni period, što opet odugovlači njihovo pozicioniranje i ulazak na neko tržište - priča Stekićeva.

Ostale željene lokacije u Srbiji su tržni centri.

- Kapacitet "Ušća" je 100% popunjen jakim brendovima, tako da svi koji na početku nisu ušli ostaju na listi čekanja. "C&A" je uspeo da dođe do lokala u ovom centru, a "H&M" je odmah ušao u pregovore sa TC "Delta City", i trenutno je na stendbaju. Otvaranje njihovog objekta treba očekivati na jesen - kaže Stekićeva.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.