Izvor: Tanjug | Sreda, 21.03.2012.| 15:51

Predstavnici Vlade i kompanije "Swarovski" potpisali ugovor - Austrijski proizvođač kristala ulaže 21 mil EUR i zapošljava 550 ljudi

Predstavnici Vlade Srbije i austrijskog proizvođača kristala i nakita "Swarovski" potpisali su u utorak (20. mart 2012. godine) ugovor o dodeli sredstava za direktne investicije.

Ugovor su, u prisustvu predsednika Srbije Borisa Tadića i premijera Mirka Cvetkovića, u zgradi Predsedništva Srbije, potpisali ministar ekonomije Nebojša Ćirić i predsednik Upravnog odbora kompanije "Swarovski" Markus Langes Svarovski.

Takođe, Svarovski i gradonačelnik Subotice Saša Vučinić potpisali su ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini između grada Subotice i kompanije "Swarovski".

Premijer Cvetković izjavio je da je potpisivanjem ta dva ugovora počela realizacija značajnog projekta koji podrazumeva izgradnju nove fabrike "Swarovski" u Subotici, odnosno ulaganje oko 21 mil EUR i zapošljavnje 550 ljudi.

On je istakao da taj projekat ima veliki značaj jer se radi o grinfild investiciji, što znači da se počinje od zemljišta na kome se gradi novi objekat i zatim se otvaraju nova radna mesta.

Premijer je podsetio da je "Swarovski" svetski poznata firma sa godišnjim obrtom od oko 2,5 milijardi evra, a činjenica da je izabrala Srbiju za svoje ulaganje nosi ne samo ekonomsku korist za zemlju, već i posebnu čast.

Cvetković je ocenio da realizacija tog projekta pokazuje da je Srbija atraktivna za strane investicije i da su napori vlade u tom cilju dali rezultate i poželeo kompaniji "Swarovski" visoke profite i još puno takvih investicija i otvaranje novih radnih mesta.

Predstavnik kompanije "Swarovski" podsetio je da ta kompanija ima dugu porodičnu tradiciju prepoznatljivu u celom svetu, ne samo po proizvodima već i po ljudima koji u njoj rade.

Svarovski je istakao da je ta kompanija u Subotici našla visoko kvalifikovanu radnu snagu i dodao da je tako nešto tražila i u drugim delovima sveta, ali da je u Srbiji našla profesionalne partnere na svim nivoima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.