Izvor: eKapija | Ponedeljak, 05.03.2012.| 12:58

Počelo glasanje za nagradu "Aurea 2012" - Predstavljamo ovogodišnje finaliste

Glasanje za nagradu "Aurea 2012", koju poslovni portal "eKapija" dodeljuje četvrtu godinu za redom, je počelo. U izboru laureata možete učestvovati i vi - glasanjem na portalu "Aurea" koje je otvoreno do 18. marta.

Urednički tim "eKapije" odabrao je osam projekata koji su se najbolje rangirali po tri kriterijuma - inovativnost, društvena korisnost i finansijski potencijal. U finale ovogodišnje nagrade ušli su:

- "Sigma" - Sistem za dezinfekciju vode

- "Strauss Adriatic" - Inovativna upotreba otpadnog proizvoda za grejanje

- "Boci Co" - Aparat za uništavanje medicinskih igala

- "Delta" Kladovo - Sistem za reciklažu otpadnih ulja

- "Terra Panonica" – Kulturni centar za mlade

- "Vinarija Zvonko Bogdan"

- "Carbo Concept" – Mašina za proizvodnju PET ambalaže

- "Eko-mlek" - Moderna energetski efikasna mlekara.

O dobitniku priznanja "Aurea 2012" odluku će doneti stručni žiri i čitaoci portala www.ekapija.com i www.aurea.rs. Ovogodišnji žiri čine: izvršna direktorka Saveta stranih investitora Ana Firtel, direktorka Fonda za inovacionu delatnost dr Ljiljana Kundaković, direktor Instituta ekonomskih nauka dr Dejan Erić, direktor SGS Beograd Marinko Ukropina, predsednik Upravnog odbora "Basler osiguranja" Vladimir Medan i regionalni projekt menadžer Svetske banke Oliver Orton.

Zdravko Lončar, direktor "eKapije", je povodom završetka nominacija i početka glasanja izjavio:

- Izuzetno mi je drago da smo ove godine imali veliki broj nominacija i dosta jaku konkurenciju. Uprkos trenutnoj situaciji u privredi, projekti o kojima govorimo pokazuju vitalnost i u ovakvim ekonomskim okolnostima. Na njih s pravom možemo gledati kao na nosioce održivog razvoja. Vidljivo je da se sve više okrećemo zelenoj energiji i očuvanju sredine, a interesantno je i to da je ove godine bilo dosta nominacija koje imaju veze sa poljoprivredom. Žao mi je što se u užem krugu nominacija nisu našli mnogi projekti koji zavređuju da budu pomenuti, ali "eKapija" će svakako pisati i o njima i dati im publicitet koji sigurno zaslužuju.

Ovogodišnji strateški partner "eKapije" na projektu "Aurea" je švajcarska sertifikaciona kuća SGS.

Marinko Ukropina, direktor SGS Beograd, je povodom strateškog partnerstva na projektu "Aurea" izjavio:

- Saradnjom na ovom projektu, želeli smo da ukažemo na važnost kvaliteta i sertifikacije sistema menadžmenta, proizvoda i usluga kako za poslovanje na domaćem tržištu tako i za izlazak u inostranstvo. Nagrada "Aurea" daje primer i potvrđuje da kompanije sa pravim vrednostima i integritom ljudi koji ih vode, mogu biti uspešne u kriznim ekonomskim vremenima i na bilo kom tržištu.

Osim glavne nagrade koju će uručiti potpredsednica Vlade Srbije, Verica Kalanović, "eKapija" će dodeliti i dva specijalna priznanja - za inovativnost i društvenu korisnost.

Ko će od ovogodišnjih finalista poneti prestižno priznanje za investiciju godine biće poznato 28. marta.

Ne propustite priliku da glasate za inovativnu investiciju godine!

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.