Izvor: eKapija | Sreda, 29.02.2012.| 10:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Asseco SEE" rangiran u top 20 kompanija na Varšavskoj berzi

"Asseco South Eastern Europe" ("Asseco SEE"), jedna od najvećih IT kompanija u domenu produkcije i implementacije sopstvenih softverskih rešenja u regionu Jugoistočne Evrope, svrstana u top 20 kompanija na listi od više od 400 rangiranih na Varšavskoj berzi za 2011. godinu, saopštila je kompanija "Asseco SEE".

Kako je saopšteno, rangiranje je uradio Puls Biznesu, vodeći poslovni i finansijski dnevni magazin u saradnji sa jednim od najvećih nezavisnih istraživačkih instituta, "Pentor", a kompanije Varšavke berze su jasno i detaljno ocenjene po principu anonimnog glasanja od strane 180 analitičara i konsultanata. Korišćeni kriterijumi su bili stručnost Upravnog odbora i Predsednika upravnog odbora.

Upravni odbor kompanije "Asseco South Eastern Europe", kojim predsedava Pjotr Jelenski, sastoji se od šest direktora kompanija "Asseco SEE" od kojih su čak dva iz Srbije.

- Naša grupa formirana je pre samo četiri godine spajanjem uspešnih IT kompanija iz Srbije, Hrvatske, Makedonije i Rumunije, a kasnije i BiH, Slovenije, Crne Gore, Turske, Albanije, Bugarske i Moldavije. Uspešno rangiranje naše grupe na najvećoj berzi Centralne i Istočne Evrope, pokazuje svetski poslovni potencijal sinergetskog delovanja našeg regiona i pozitivna je potvrda naše poslovne politike - izjavili su Miodrag Mirčetić i Miljan Mališ, članovi UO "Asseco South Eastern Europe" iz Srbije.

"Asseco South Eastern Europe" grupa kotirana je na Varšavskoj berzi od 2009. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.