Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.02.2012.| 14:41

Promocija monografije "Belgrade, the open city" 29. februara 2012. u Kulturnom centru Beograda

U Kulturnom centru Beograda 29. februara sa početkom u 12h časova, biće predstavljeno prvo, ekskluzivno, englesko izdanje monografije o Beogradu, "Belgrade, the open city", autorke Dragane Božinović, a u prevodu Timotija Džona Bajforda.

Monografiju je pripremilo Udruženje "Licej" u saradnji sa agencijom "Blumen group", i uz podršku deset ambasadora.

Reč je o delu koje, osim visoke umetničke i književne vrednosti, sаdrži i korisne informаcije za strаne posetioce poput opisa turističkih atrakcija Beograda, imenika sa adresama i telefonima, kao i informacija za dobro raspoloženje.

Svojim prefinjenim izgledom i bogatim sadržajem u pet odabranih poglavlja, anegdotama i mislima poznatih Beograđana, monografija "Belgrade, the open city", prikazuje Beograd strancima ističući njegove znamenitosti i poznate ličnosti, tradiciju, duh i kulturu naroda, a sa druge, pak, prikazuje ga u nekom drugačijem svetlu onima, koji su ga već upoznali.

O monografiji govore: dr Dušan Ivanić, profesor na Filološkom fakultetu, El Gvojos, fotograf, Timoti Bajford, prevodilac, Miroslav Predojević, predsednik fotografske sekcije ULUPUDS-a, Dragana Šabić, sekretar Udruženja za turizam u Privrednoj komori Srbije, Nataša Pavlović Bujas, direktor agencije Blumen group, suizdavač i saradnik na projektu Dragana Božinović, autor.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.