Izvor: eKapija | Ponedeljak, 27.02.2012.| 11:59

Predstavljena mreža pešačkih i biciklističkih staza na Radan planini

Na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu koji je u nedelju završen, predstavio se i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga prezentujući potencijale Radan planine. U protekloj godini Centar za razvoj je realizovao projekat "Razvoj mreže pešačkih i biciklističkih staza na Radan planini" uz želju da lepote ovog kraja postavi na turističku mapu Srbije.

Projektom "Razvoj mreže pešačkih i biciklističkig staza na Radan planini" urađena je mreža staza dužine blizu 260 km, markirana je i signalizirana prema standardima koje je dao Planinarski savez Srbije (PSS). Na stazama se nalaze informacione table sa najvažnijim polaznim tačkama za pešačenje i brdski biciklizam. Urađeno je 10.000 primeraka turističkih pešačkih mapa, štampana je i brošura o smeštajnim kapacitetima u oblasti Radan planine i brošura "Radan – dar prirode" kojom su predstavljeni potencijali ove planine.

Logo "Radan – dar prirode" je slogan pod kojim je Centar za razvoj predstavo projekat na ovogodišnjem sajmu turizma.

Prezentacija je održana na Štandu održivog turizma u funkciji ruralnog razvoja, Turističke organizacije Srbije čije je Centar za razvoj bio gost.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.