NavMenu

Proradio novi četvorosed na Staroj planini

Izvor: Tanjug Sreda, 22.02.2012. 16:47
Komentari
Podeli

U ski centru "Stara planina", sa najmodernijom, prvom u Srbiji gondolom u sredu (22. februara 2012. godine) je pušten u rad novi četvorosed koji će skijašima omogućiti da skijaju na 13 kilometara povezanih staza, saopštilo je JP "Skijališta Srbije".

- Skijalište Konjarnik i skijalište Jabučko ravnište sada su povezani - rekao je Dejan Ljevnaić, v.d. "Skijališta Srbije" i dodao da je ove zima najuspešnija ski sezona u poslednjih 10 godina u Srbiji, a značajan doprinos tome daje najmlađi ski centar "Stara planina".

- Svaki skijaš koji dođe na Staru planinu, priuštiće sebi da proba prvu srpsku gondolu, dužine 1.100 metara - rekao je Ljevnaić i dodao da je kapacitet gondole trenutno 1.200 skijaša na sat, osmosedna je i prevozi skijaše brzinom od 6 metara u sekund.

Prema njegovim rečima, ove godine uveden je popust za određene kategorije ski karata, odobren je i popust na grupe od 10%, a od ponedeljka do četvrtka od 50% za sve skijaše.

Tako je mnogo većem broju skijaša priušteno da koriste ski centre i, prema rečima Ljevnaića, trenutno je posećenost veća od 30% u sva tri skijališta.

U planu je veštačko osnežavanje novog dela skijališta, kao i izgradnja novog četvoroseda, koji bi se nalazio na Rakitskoj gori.

Sa 10 kilometara novih staza i sa instaliranom skijaškom infrastrukturom, Stara planina turistima može da pruži idealne uslove za sve vrste zimskih sportova, navedeno je u saopštenju.

Ski centar na Staroj planini u sredu je posetio predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić, saopšteno je iz URS.

Prema rečima Dinkića, na Staroj Planini je sve urađeno da se pomogne razvoj Jugoistočne Srbije. On je podsetio i da u novom hotelu radi 70 ljudi iz Knjaževca i okoline, kao i da poljoprivrednici iz okolnih sela sada imaju dodatno tržište da plasiraju svoje proizvode.

Na Staroj planini je realizovana prva faza Master plana Jabučko ravnište - Stara planina koji je usvojilo Ministarstvo ekonomije 2007. godine. Izgrađen je moderan hotel, elektro i vodovodna infrastruktura, skijaške staze i žičare, a u narednoj fazi je predviđen završetak pristupnih saobraćajnica i privlačenje privatnih investitora koji će uslugama upotpuniti turističku ponudu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.