NavMenu

Otvoren NCR centar u Beogradu - Posao za 300 ljudi

Izvor: eKapija Sreda, 22.02.2012. 15:43
Komentari
Podeli

Američka kompanija NCR danas je u Beogradu otvorila operativni i informacioni centar, ukupne vrednosti od 3,8 mil EUR, u kome će zaposliti oko 300 visokoobrazovanih ljudi iz Srbije.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja Srbije je u okviru Programa za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija kompaniji NCR dodelilo 1,5 mil EUR za nova radna mesta, rečeno je prilikom otvaranja.

Kako je istaknuto, NCR je svetski tehnološki lider u pružanju visokokvalitetne i stručne podrške kompanijama iz različitih industrija među kojima su vodeće firme iz oblasti finansija, turizma, ugostiteljstva, telekomunikacija, zabave, igara na sreću, javnog sektora i telekomunikacija u više od 100 zemalja. Potpredsednik američke kompanije NCR za Evropu Džef Mekrosk otvorio je operativni centar u Beogradu.

Mekroski je istakao da je NCR izabrao Srbiju kao mesto gde će poslovati zbog obučene radne snage koja govori strane jezike, odlične infrastrukture i podrške koju su dobili od vlade.

- Impresioiniran sam Srbijom koja je skriveni dragulj u svetu biznisa i koja me oduševila u poslovnom smislu i nastaviću da to oduševljenje delima sa svojim kolegama - rekao je on i zahvalio se Vladi Srbije, Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Ministarstvu ekonomije i ambasadai SAD na podršci u realizaciji investicije.

U NCR centru je trenutno zaposleno 200 ljudi.

- Planiramo da do 2014. godine zaposlimo i preostalih 100 radnika - rekao je za "eKapiju" Ričard Maton, jedan od direktora u "NCR korporaciji".

Ukupna vrednost investicije je 3,8 mil EUR. Centar je opremljen najmodernijom informacionom opremom i tehnologijom koja omogućava da se na najbolji način odgovori potrebama klijenata širom Evrope koje čine vodeće kompanije iz oblasti bankarstva, trgovine, telekomunikacija, turizma i ugostiteljstva.

Ričard Maton objasnio je za naš portal da im je veliku pomoć u otvaranju i organizaciji ovog centra pružila partnerska kompanija "Trizma" iz Beograda. Ta firma je pionir autsorsinga u Srbiji, i pruža usluge autosorsinga kontakt centara. Za potrebe NCR, "Trizma" je obavila različita ispitivanja kako bi američka korporacija rizik ulaganja svela na minimum i bila sigurna da će u novootvorenom centru sve funkcionisati bez problema.

- Takođe, naša firma imala je zadatak da "NCR korporaciji" pomogne i u pronalaženju radnika sa adekvatnim nivoom znanja jezika i IT veština, a sa tim poslom ćemo i dalje nastaviti - rekao je za "eKapiju" Boris Vujičić, generalni direktor "Trizme".

NCR je velika globalna kompanija koja postoji 120 godina , posluje u više od 100 zemalja sveta i ima godišnji obrt od 5,4 milijardi dolara.

Visokoobučeno osoblje podržavaće rad NCR inženjera koji rade širom Evrope kao i rad NCR-ovog internog IT evropskog centra za jezike koristeći softver specijalizovan za te usluge.

Centar će pružati podršku na devet jezika i to na holandskom, engleskom, francuskom, nemačkom, grčkom, mađarskom, italijanskom, španskom i turskom, uz mogućnost uključivanja i nekih dodatnih jezika.

Otvaranju beogradskog centra NCR prisustvovao je i predsednik Srbije Boris Tadić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.