NavMenu

Kanadska pomoć unapređenju stočarstva u Srbiji

Izvor: eKapija Sreda, 22.02.2012. 13:18
Komentari
Podeli

Vlade Srbije i Kanade potpisale su danas u Beogradu memorandum o razumevanju koji će omogućiti unapređenje proizvodnih kapaciteta u srpskom stočarstvu, i to pre svega kroz unapređenje rasnog sastava grla, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede Srbije.

Memorandum su u Vladi Srbije potpisali ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović i ambasador Kanade Roman Vaščuk.

Ministar Petrović je ukazao da stočarstvo trenutno čini svega 30% poljoprivredne proizvodnje u Srbiji, a cilj je da to učešće bude duplirano i iznosi 60%, što će doprineti povećanju proizvodnje mesa, mleka i jaja.

- Srbija u ovom trenutku ima manjak dobre stoke, rasni sastav grla treba da bude promenjen što je pre moguće - naglasio je on, napominjući da je reč o vrlo složenom i komplikovanom procesu.

Petrović je ukazao da će današnjim potpisivanjem memoranduma i stvaranjem formalnog okvira za unapređenje saradnje taj proces biti ubrzan, naglašavajući da Kanada ima izuzetno kvalitetnu produkciju dobrog genetskog materijala u stočarstvu.

Kanadski ambasador je istakao da ta zemlja prepoznaje potencijal Srbije kao proizvođača visokokvalitetne hrane za zemlje u okruženju i Evropi, zbog čega želi da pomogne u unapređenju njenog proizvodnog kapaciteta u govedarstvu, proizvodnji mleka, svinjarstvu, kao i ostalim oblastima stočarstva.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.