NavMenu

Kompaniju "Goša Montaža" kupili radnici, dok je firmu "Zastava Tapacirnica" preuzelo slovenačko preduzeće "NTU" iz Maribora

Izvor: Tanjug Petak, 26.05.2006. 15:55
Komentari
Podeli

U Agenciji za privatizaciju Srbije 25. maja 2006. godine prodato je devet preduzeća, a najveća cena u odnosu na početnu izlicitirana je za firmu "Goša Montaža" iz Velike Plane, koju je za 146 miliona dinara preuzeo Konzorcijum koji čine 272 zaposlena u tom preduzeću.

Poznata trgovinska firma "Srbijateks" iz Beograda, koja u svom vlasništvu ima Robnu kuću na Terazijama površine 5.315 m2, dva lokala u Balkanskoj ulici i prodavnice u Kikindi, Požegi i Bečeju, prodata je za 300 miliona dinara firmi "Brodharst Investments limitid." Za "Srbijateks" bili su zainteresovani i kompanija "Delta M" i Srđan Mladenović.

Kibernetski centar iz Pančeva po početnoj ceni od 5,4 miliona dinara postao je vlasništvo firme "Etox" iz Beograda, dok je frizerski salon "Rad" iz Valjeva, na ponovljenoj aukciji, za 56.000 dinara kupio Zoran Sekulić.

Za 12.000 dinara Dejanu Zečeviću prodata je "Centrounija" iz Beograda koja osim lokala od 24 kvadrata u zakupu nema ništa u svom vlasništvu. Kupac trgovinske firme "Livac" iz Ražnja za 1,6 miliona dinara je STR "Ide voz" i Veroljub Mijajlović, dok je Železničko građevinsko preduzeće "Beograd", za 15,6 miliona dinara kupila Milica Bukvić.

"Zastava Tapacirnica" iz Kragujevca, jedino je "Zastavino" preduzeće koje je prodato na aukciji za 30,4 miliona dinara i to slovenačkom preduzeću "NTU" iz Maribora, dok je novi vlasnik preduzeća "Ključ" iz Kladova postala firma "Eko-ki" iz Beograda.

Na aukciji je otkazana prodaja 15 preduzeća, između ostalih, i "Budimke" iz Požege, "Zastava procesna oprema" iz Kragujevca, "Kluz" iz Grocke, livnice "Pobeda" iz Beograda i "Autoprevoza" iz Loznice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.