NavMenu

Uskoro bez suvih slavina u Kolubarskom okrugu - nastavljena izgradnja Regionalnog vodoprivrednog sistema "Rovni" kod Valjeva

Izvor: Novosti Petak, 26.05.2006. 11:50
Komentari
Podeli

Na reci Jablanici kod Valjeva, gradi se Regionalni vodoprivredni sistem "Rovni" - najveći investicioni poduhvat u Kolubarskom okrugu i među najvrednijim u Srbiji.

Kada bude završen, za dve godine, vodom za piće će snabdevati opštine Valjevo, Lajkovac, Lazarevac, Mionicu i Ub. Takođe, planirano je da obezbedi tehničku vodu za buduću Termoelektranu "Kolubara B" u Kaleniću kod Uba.

Ovih dana očekuje se nastavak radova na šahtnom prelivu i pratećim objektima, finansijska sredstva su obezbeđena, pa je završetak brane i akumulacije "Rovni" na vidiku. Na gradilištu zahuktale su se teške građevinske mašine beogradskog preduzeća "Hidrotehnika", koje je izvođač radova.

- Dosad je u branu sa predbranom ugrađeno više od 480.000 kubika kamena, gline i filtera, odnosno četvrtina od planiranih dva miliona kubika materijala. Podignuto je 25 metara brane, koja će, kad bude završena, biti visoka 75 metara - kaže Ljubomir Mucić, direktor JP za korišćenje vodoprivrednog sistema "Kolubara - Rovni" iz Valjeva.

Prema njegovim rečima, u branu se dnevno ugradi oko 4.000 kubika materijala, tako da se metar brane izgradi najduže za dve nedelje. Kada brana bude završena, potrebno je oko godinu dana da se akumulaciono jezero napuni vodom.

Mucić naglašava da je u 2006. godini planirano 520 miliona dinara za radove na tom objektu, kao i da bude podignuto još 10 metara brane.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.