NavMenu

Cvrkut ptica i besplatan "chat" - svi javni parkovi u Njujorku do kraja leta 2006. godine biće opremljeni bežičnim internet pristupom

Izvor: Danas Petak, 26.05.2006. 11:44
Komentari
Podeli

Uskoro će u parkovima Njujorka posetioci moći da koriste bežični pristup internetu i to besplatno, što je deo strategije gradskih otaca koji veruju da je bežični internet dobro od javnog značaja i da treba da bude dostupno svim građanima, kao trava, drveće i klupe.

Zamisao o tom projektu iz 2003. godine, koji je pred ostvarenjem, odnosi se na sve veće parkove u Njujorku, a kompanija koja će ih opremiti bežičnim čvorištima izabrana je putem javnog nadmetanja.

Već u julu 2006. godine bežični internet će dobiti Central park, a ostali do kraja leta. Tako će, prema oceni mnogih, korisnici moći da se nesmetano bave svojim "on line" poslovima, a da pri tom sede na svežem vazduhu, sunčaju se i rekreiraju.

Nedavno je Brajant park, koji je privatno vlasništvo, uveo bežičnu internet vezu i nju sada svakodnevno koristi oko 250 posetilaca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.