NavMenu

Restrukturiranje PTT "Srbija"-radnicima se nude pošte u zakup

Izvor: Pregled Ponedeljak, 28.03.2005. 10:24
Komentari
Podeli

Donet je strateški plan PTT Srbija za period od 2005. do 2007. godine, u kome se predviđa restrukturiranje osnovnih poštanskih usluga. Osnovna deltnost obuhvata poštanske usluge na teritoriji cele zemlje, koje se obavljaju u 1500 pošta Od tog broja, 900 je nerentabilno, tako da je planirano da se kroz projekat ``ugovornih pošta`` to modifikuje, putem takozvanog ``samozapošljavanja``. Reč je o tome da će sve nerentabilne pošte ponuditi zaposlenje u PTT ``Srbija``, na principu franšizinga, odnosno, omogućiće se preduzimljivim radnicima da započnu neki svoj mali biznis u prostorijama ovakvih pošta, s tim što će biti u obavezi da pružaju i poštanske usluge.  Projekat ugovornih pošta već je započet, tako da postoji već 146 pošta koje su date na korišćenje biznismenima, ali će njihovo izdavanje zaposlenima biti korak dalje.

 

Doneta je odluka da ``Post turs`` postane samostalno preduzeće, a do sredine 2005. godine ovakav status očekuje ugostiteljstvo koje se nalazi  u okviru PTT, dok će  u 2006. godini biti izdvojeni i kablovska televizija i auto servis.

 

Tagovi:
Post turs
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.