Izvor: eKapija | Sreda, 08.02.2012.| 10:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Univerexport" proširio asortiman zdrave i organske hrane

(Foto: Aleksandar Parezanović)

Kompanija "Univerexport" je saopštila da je proširila asortiman organske i zdrave hrane i da od nedavno ovaj segment broji preko 300 proizvoda i obuhvata sveže namirnice, odnosno voće i povrće, od kojih je jedna trećina organskog porekla i sastava.

- Od septembra prošle godine "Univerexport" je pokrenuo kompletno nov koncept organske hrane, a proces proširenja asortimana i edukacije potrošača o zdravoj i organskoj hrani i piću, bio je zaista pionirski poduhvat. Da bi se potrošačima na što lakši način predstavio novi koncept, celokupan asortiman zdrave hrane u "Univerexport" maloprodajnim objektima, sveden je pod jedinstven vizuelni identitet, prepoznatljivog imena i slogana: "Zdrava hrana-zagrizi zdravo" - navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, vidljiv rezultat, nakon uloženog truda i energije, jeste činjenica da su kupci na domaćem tržištu već stekli značajno i opravdano poverenje u sve proizvode koji nose logo ili natpis "Zdrava hrana-zagrizi zdravo".

Među mnoštvom uvoznika zdrave hrane mogu se pronaći i "Pretti Organic" (organska testenina, supe, čokolade...), "Beyond" (razne vrste organskih žitarica, semena, egzotične vrste pirinača i pasulja...), "Bio Spajz", kao jedan od poznatijih uvoznika organske hrane, "BioOrganic" (organski namazi od rogača i organski vafl proizvodi).

Značajno mesto u prodaji organske hrane imaju i domaći proizvođači, a potrošači, između ostalog, mogu samo u "Univerexport" maloprodajnim objektima da pronađu proizvode Farma Porodice Janoš Farago, koja se bavi uzgojom i prodajom organskih začina i čajeva.

U prodaji su prisutni i proizvodi porodične farme Mamuzić, koji se bave proizvodnjom organskog brašna (pšenično, speltino, ražano i ječmeno) i organskog povrća. Na sektoru voća i povrća, tokom cele godine, može se pronaći voće i povrće organskog porekla, već prepoznatljivog brenda "Vozar".

Da bi se potrošaču posebno "približila" ova robna kategorija, kao i da bi se potrošaču pružile sve traženije informacije o zdravoj hrani, u svim maloprodajnim objektima Univerexport-a, sektori zdrave hrane posebno su pozicionirani i vidno obeleženi, a ovaj deo asortimana potrošačima nudi i bezglutenske proizvode, integralne žitarice, biljna mleka, biljne veganske namaze, najkvalitetnija nerafinisana hladna ulja, posebnu kolekciju začina "Wieberg", organski hleb, izuzetnu kolekciju aromatičnog i lekovitog bilja, kao i specijalizovane dijabet proizvode.

- Osluškivanjem tržišta, shvatili smo da su zahtevi potrošača za postojanjem širokog asortimana zdrave hrane sve učestaliji i "glasniji". Osnovni cilj uvođenja organske i zdrave hrane jeste pružiti potrošačima organski čist proizvod, proveren i kvalitetan, sa vrlo jasnim stavom, koji pružamo novim konceptom asortimana zdrava hrana-zagrizi zdravo - navela je Olivera Ćirković, PR menadžerka kompanije "Univerexport".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.