NavMenu

Nema zime za dobru muziku - Koncertom iz Klasičnog ciklusa 10. februara 2012. nastavlja se redovna sezona u Beogradskoj filharmoniji

Izvor: eKapija Utorak, 07.02.2012. 17:31
Komentari
Podeli

Ognjen PopovićOgnjen Popović

Beogradska filharmonija je saopštila da i pored vanredne situacije uzrokovane niskim temperaturama, nastavlja redovnu sezonu u petak, 10. februara u 20h na Kolarcu, koncertom iz Klasičnog ciklusa.

Kako je navedeno u saopštenju, pod upravom Uroša Lajovica, orkestar će izvoditi dela Mocarta, Rota i Ajblera, a solista je Ognjen Popović, dugogodišnji solo klarinetista Beogradske filharmonije.

Ognjen Popović se školovao u Srbiji i Nemačkoj, magistrirao u Minhenu i danas, osim uspešne karijere u orkestru BGF, predaje i na čuvenoj akademiji za kamernu muziku "Villa Musica" u Nemačkoj. Za sebe kaže da je muzički fanatik koji ne može da ostane veran samo jednom muzičkom žanru, pa ne čudi što je osnivač i frontmen poznatog etno-džez sastava "Ognjen i prijatelji" i što je briljirao svirajući solo na koncertu Stinga u Beogradu prošle godine. Takođe se uspešno oprobao kao umetnički direktor Klasik festa, prvog festivala klasične muzike u rodnom Pančevu.

- Bilo da se radi o klasici, džezu ili etnu, želim uvek da ostanem prepoznatljiv u svojoj interpretaciji. Tako će biti i 10. februara, uz maestra Lajovica i kolege iz Filharmonije - kaže Popović pred koncert u petak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.