Izvor: eKapija | Ponedeljak, 30.01.2012.| 08:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dvanaest naslova u širem izboru za Nagradu "Laza Kostić"

Žiri za Nagradu "Laza Kostić" u sastavu Nenad Šaponja, Đorđe Pisarev i Zoran Đerić, nakon razmatranja književne produkcije u 2011. godini, odnosno knjiga koje zadovoljavaju kriterijume i propozicije konkursa za Nagradu "Laza Kostić", doneo je odluku koja će dela biti u širem izboru.

U široj konkurenciji nalazi se 12 naslova - u izdanju "Službenog glasnika", "Srpska putopisna kultura" Vladimira Gvozdena i "Otvaranje poetskog prostora" Časlava Đorđevića. Tu je i "Unutrašnji čovek" Vojislava Karanovića, u izdanju "Povelje", zatim "27 pesama: tenkovi i lune" Vladimira Kopicla u izdanju Kulturnog centra Novog Sada koji je priredio i "Bernardijevu sobu" Slobodana Tišme, ovogodišnjeg dobitnika "Ninove nagrade", kao i "Sagmajsterova istraga" Boška Krstića u izdanju "Kairosa".

U izdanju "Lagune" u konkurenciji za nagradu su "Majčina ruka" Igora Marojevića, "Tito je umro" Mirjane Novaković i "20 sati", autora Branka Čankovića.

Izdavačka kuća "Mono i Manjana" u konkurenciji je sa dva dela "Ko je rekao živeli" T.H. Raiča i "Oda manjem zlu" Voje Čolanovića. Žiri je ocenio da je u konkurenciji i delo Makarija Čakarevića "Sistem" koju je izdao "Gradac".

Odluka o nagradi biće doneta krajem februara, a biće uručena na Salonu knjiga, 1. marta ove godine, na Novosadskom sajmu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.