Izvor: eKapija | Petak, 27.01.2012.| 11:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rekonstrukcija pančevačkog bioskopa "Apolo" u martu 2012. godine - Predviđeno otvaranje kafića, kluba, galerijskog prostora i apartmana

Član Gradskog veća Pančeva zadužen za omladinu i sport Nikola Damnjanović i direktor Doma omladine Pančevo Nemanja Blagojević posetili su zgradu bivšeg bioskopa "Apolo" i tom prilikom najavili rekonstrukciju ovog prostora, saopšteno je na sajtu Pančeva.

- Kada Studentski dom i Studio 21 budu vraćeni Crkvenoj opštini Pančevo, Dom omladine ostaje bez mesta za izvođenje i održavanje svojih programa. Poznato je da Dom omladine ima bogat kulturni program i da je za njegov dalji rad neophodan adekvatan prostor. Rekonstrukcijom "Apola" taj problem će biti trajno rešen i prvi put će od osnivanja Dom imati svoj prostor koji će moći da koristi neograničeno za potrebe svih svojih aktivnosti - izjavio je Blagojević.

On je naglasio da će ovaj prostor nakon rekonstrukcije biti opremljen najkvalitetnijom opremom koju poseduje Dom omladine, da će funkcionisati celog dana - kao kafić, a uveče kao klupski prostor, da će biti predviđen i galerijski prostor, kao i kvalitetan izabinski prostor, namenjen bendovima koji budu nastupali u njemu. Novina je i što će u okviru izabinskog prostora postojati i apartman koji će biti na raspolaganju gostima iz drugih gradova i inostranstva, koji budu nastupali u "Apolu".

- Za adaptaciju ovog prostora izdvojeno je 25.000.000 dinara, koji će biti utrošeni za rekonstrukciju ovog objekta u jedan višenamenski prostor kakav naš grad zaslužuje. Ne samo da je takav prostor poteban umetnicima našeg grada već i publici koja je navikla na kvalitetne kulturne sadržaje u svom gradu - izjavio je član Gradskog veća Nikola Damnjanović.

On je dodao da je početak radova planiran za mart, u skladu sa odgovarajućom zakonskom procedurom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.