NavMenu

Vlada u 2012. subvencioniše kupovinu građevinskih mašina i kamiona proizvedenih u Srbiji sa 2 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 17.01.2012. 19:35
Komentari
Podeli

Vlada Srbije donela je Uredbu o subvencionisanju kupovine i remonta građevinskih mašina, kupovine kamiona, kao i novih specijalnih nadgradnji na kamionskim šasijama, proizvedenih u Srbiji, sa 190 miliona dinara u 2012. godini.

Ovom Uredbom, takođe, predviđeno je i subvencionisanje kupovine teretnih vozila (kamiona) proizvedenih u Srbiji zamenom staro za novo, za šta su za 2012. godinu opredeljena sredstva od 10 miliona dinara.

Direktni korisnici podsticaja su proizvođači, odnosno remonteri građevinskih mašina, proizvođači kamiona i nadgradnje u Srbiji, a indirektni korisnici su krajnji kupci.

Podsticanje proizvodnje, remonta i prodaje sprovodi se umanjenjem maloprodajne cene kod proizvođača (bez PDV-a) nove građevinske mašine, kamiona i nadgradnje, odnosno cene remonta građevinske mašine, u visini 20% od cene iskazane u dinarima.

Podsticanje se sprovodi i dodatnim umanjenjem maloprodajne cene kod proizvođača (bez PDV-a) pri kupovini kamiona zamenom staro za novo, u visini 10% od cene iskazane u dinarima.

Uredba je na snagu stupila 13. januara 2012. godine.

Za više informacija



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.