Izvor: Sinteza Invest Group | Sreda, 11.01.2012.| 15:58

Za 2012. zemunski "Planum" ugovorio poslove vredne 90 mil EUR

Zemunska građevinska kompanija "Planum" lane je ostvarila 30% prihoda u zemlji, a 70% u inostranstvu gde su na pomolu veoma ozbiljni poslovi za ovu kompaniju.

U ovu godinu "Planum" ulazi sa obezbeđenim poslovima, i vrednost projekata na kojima je angažovan u Srbiji je oko tri milijarde dinara, dok u Rusiji i Kazahstanu ima ugovorene poslove u iznosu od oko 60 mil EUR.

- U prvom kvartalu očekujemo i potpisivanje ugovora za poslove u Angoli, čija je ukupna vrednost oko milijardu dolara - kaže generalni direktor "Planuma" Ratomir Todorović.

- Reč je o izgradnji vojnih objekata i očekujemo da će vrednost prvog ugovora biti oko 150 mil USD.

Zarada, koju je "Planum" ostvario u zemlji prošle godine, je oko 50 miliona dinara, a Todorović kaže da bi to bila daleko veća cifra da nije skupih zajmova sa kojima ovo građevinsko preduzeće praktično kreditira državu na izgradnji severnog kraka Koridora 10 i na izgradnji prve deonice autoputa Beograd - južni Jadran. Obaveze prema bankama prošle godine bile su veći izdatak nego bruto plate za sve zaposlene.

Akcije "Planuma" su kotirane na Beogradskoj berzi, ali se njima prilično slabo trguje u proteklom periodu. Po poslednjoj ceni od 642 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 265,9 miliona dinara (2,6 mil EUR).

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.