Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 24.03.2005.| 08:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

(FBiH) Centrotrans – eurolines uspostavlja redovne linije Sarajevo-Crna Gora

Kompanija Centrotrans – eurolines 25.03.2005. godine će 10 godina nakon rata uspostaviti prvu redovnu međunarodnu autobusku liniju iz Sarajeva s jednim gradom u Srbiji i Crnoj Gori. Izvršni direktor firme Safudin Čengić je rekao da su od resornog ministarstva Crne Gore dobijene sve potrebne suglasnosti za uspostavu autobuskih linija prema gradovima u Crnoj Gori tako da će u petak ujutro 25.03.2005. godine autobus Centrotrans-eurolinesa krenuti na redovnoj liniji Sarajevo-Pljevlja i saobraćati 2 puta dnevno.

Ministarstvo Crne Gore donijelo je i odluku o registraciji svih prijeratnih redova vožnje iz bilo kojeg grada u BiH prema Crnoj Gori tako da će do 15. aprila 2005. godine biti uspostavljene linije prema Ulcinju, Herceg-Novom, Podgorici i Gusinju.

Iz Centrotrans-eurolinesa su najavili početak održavanja redovne linije Sarajevo – Banja Luka- Pariz jednom sedmično, odnosno 2 puta sedmično od 1. juna, što je prva linija ikada uspostavljena između jednog bh. grada i Pariza, te uspostavu linije Sarajevo – Cirih, dok su u toku pripreme i za uspostavu redovne linije Sarajevo – Beč za koju se još samo čeka odobrenje nadležnog ministarstva Hrvatske.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.